Biblioteksjef Rita.

Nye bøker v/Rita Chiconi - Biblioteksjef ved Re bibliotek.

Høstens første møte samlet 12 personer - og vi startet med kultur!

Medlemmene og gjester ble ønsket velkommen av leder Jorunn Kjærnes. Det var funnet fram en sang som bare Jorun Ouff kunne, og hun sang "Tyttebæret på tua" til glede for oss alle!

Ordet ble gikk til biblioteksjefen som hadde med seg et utvalg bøker som hun fortalte om og leste litt fra.
- Lille land. Gutts oppvekst i Burundi - Borgerkrig.
- Damekoret. Koselig, hjertevarm bok med litt dramatikk. England 1940.
- Annabelle. Psykologisk krim. Debut-roman.
- Ildhjerter. Innvandrere og rettigheter i England. Utfordringer. Britisk/pakistansk forfatter.
- Sannheten om Audry Wilde. Historisk musterium. Nåtid og 1950-tallet.
- Kvinnen i midten. Brudd og kjærlighet. Destruktive forhold. Personligheter. Spennende.
- Kvinner og barn først. Titanics forlis. Følger noen der og senere. Lettlest.
- Hotellet med de tusen lys.

Servering av kaffe og snurrer/kake ved Ingegjerd Backe og Inger Langklep. Som alltid smakte det godt og praten gikk livlig. Det var også loddsalg på slutten av pausen.

Leder refererte fra Inspirasjonskveld forrige uke med 84 bygdekvinner fra Vestfold tilstede! Må vel være ny rekord......
Der fortalte Sosan Asgari Mollestad om innvandring, migrasjon, flyktninger og integrering - og en gripende historie om sin flukt til Norge i 1985. 
Siv Svolsbru hadde bakt brød til servering og fortalte om bruk av gamle kornsorter og hvordan hun drev sitt mikrobakeri i Porsgrunn.

Det er invitasjon til "Bygdekvinner på lading" på Hotel Wassilioff 1.-2. februar 2019 - pris 2490,-/2790,-. Hjemmesidekurs lørdag 17. november kl 10-16. Påmelding. Pris kr 100,-.
Styrevervsamling onsdag 21. november 2018 kl 1830 på Gjennestad videregående skole. Kr 150,-. Påmelding innen 12.11.2018.

Det ble også referert en del fra høstens NBK-utsending. Tradisjonsmatskolen - Prosjekt med midler fra Sparebankstiftelsen. Øke kunnskap om norsk tradisjonsmat og lokale råvarer gjennom praktiske matkurs. Kurs for kursholdere - og lokallag kan søke om kr 5000 til å avholde kurs i nærmiljøet.

Tema i 2019 er bygg og NBKs nye prosjektland er Guatemala. Info om hvordan støtte kvinner der.... Kontaktperson Grethe Brundtland 995 37 790.

Det var trekning og en kort sang "Jo mere vi er sammen" før vi takket for i dag.

Medlemsmøte
Bli medlem