Mjølkekaku og lapper
Mjølkekaku og lapper
Mjølkekakusteiking
Mjølkekakusteiking i bygdekvinnelaget
Mjølkekakusteiking Takka bør stå på trinn  6-7

Tradisjonsmat på temamøte

Så er vi i gang med nytt år og velkjent og kjært tema.

TRADISJONSMAT

Mondag 11.februar møttes Uvdal bygdekvinnelag på herredshuset.

Leder Thora orienterte om maaange saker og vi lyttet og fekk koma med idear, spørsmål og, og ...

Kveldens hovedsak var oppstart av TRADISJONSMATSKOLEN.
 

Styret hadde laga til røre for både mjølkekaku og lappar. Takka stod klar, og ferskare kaffemat har vi sjeldan hatt på noko møte.

Marit (leiar i kjøkkenkomiteen) starta opp steikinga, og så fekk alle steike sin eigen flate kaffemat. Denne typen takkebakst var kjent for alle, men ikkje mindre triveleg og velsmakande.

Det nye denne gongen var lapperøre av jyttemjøl og mandelmjølk  som Grethe (ny styremedlem ) hadde laga og steikte av. Ho har allergi og må laga sin mat utan både mjølk og kveitemjøl.. 

 

Bli medlem