Hopp til hovedinnhold

Valsøyfjord Bygdekvinnelag

Rødstrømper

Rødstrømper i Halsa

8. mars. Hvor ble rødstrømpene av?


Bygdekvinnelagene i Halsa (Valsøyfjord og Halsa) har i mange år vært arrangør av ei 8. mars tilstelning av forskjellig slag. I år har vi fått hit vår egen stortingspolitiker Else-May Botten Norderhus som arrangementets hovedtaler. Hun vil snakke om «Likestilling mellom kjønnene i 2020». Rektor ved Halsa barne- og ungdomsskole Sigve Torland vil holde en appell for dagen. I tillegg vil det bli fin sang både fra Førkjån og Nils Børge Botten- og litt anna program.

Godaste Tormod Ellingsen vil være konferansier denne ettermiddagen.

Temaet for denne kvelden er «Hvor ble rødstrømpene av?» I tillegg til at det er et viktig tema og et viktig spørsmål, ønsker vi å utfordre folket denne dagen.

Ja, for hvor BLE rødstrømpene av? Vil de infiltrere årets 8. mars arrangement i Halsa? Vi håper at riktig mange vil ta på seg røde strømper når de kommer. Ser gjerne at de er så tøffe at de kler seg i feiende og fengende flott rødstrømpestil og blir med i kåringen av dagens rødstrømpe. Det blir en uhøytidelig konkurranse. Sigve Torland og Nils Børge Botten er «uhildede» dommere. Vi presiserer at de som ikke ønsker å ta denne utfordringen selvsagt også er HJERTELIG velkomne)

8. mars er en dag til ettertanke, kamp og markering. vi i bygdekvinnelagene ser også på dagen som en dag hvor det er godt å samle folket og være sosiale og kreative ilag. Forhåpentligvis går vi hjem med ny guts i blikket og ryggen rak. Og kjenner at vi har fått en god puff i rett retning i hverdagen med litt mer hverdagsbevissthet rundt likestilling..

8._mars_2020._plakat.pdf