Sett geita på menyen
Spør etter kjekjøtt eller geitekjøtt i butikken og bidra til mindre matsvinn.
Er du heldig og får tak i en geit til helgen kan Norges Bygdekvinnelag friste med en oppskrift på badsturøkt geitlår fra Fåset i Hedmark. Badsturøkt geitlår servert kaldt sammen med en potetsalat og en litt kraftig tomatsalat er et velsmakende måltid som like godt kan serveres til lunsj som til middag.
Her er oppskriften:
Vanskelighetsgrad: Middels
Tilberedningstid: 20-40 min
6 porsjoner
Ingredienser
800 g badsturøkt geitlår
10 stk middels store mandelpoteter
300 g rømme
150 g majones
1 ts sennep
10 skive hakket sylteagurk
2 stk epler i terninger
1 ts sukker
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 bunt gressløk eller vårløk, hakket
3 stk store tomater i biler
100 g oliven, skivet
100 g fetaost
1 stk rødløk i små biter
50 ml balsamico-edikk
100 ml olje (oliven- eller rapsolje)
½ ts sennep
1 ts honning
Salt, pepper
Litt sitronsaft
Fremgangsmåte
Kok potetene i lettsaltet vann med skallet på, og skrell dem mens de ennå er varme. Avkjøl. Eventuelt kan du skrelle, dele opp potetene og koke dem opp i lettsaltet vann. Hell straks av vannet og legg et kjøkkenhåndkle over potetene i 15 minutter. Avkjøl. Potetene går ikke så lett i stykker om du gjør det slik.
Bland de øvrige ingrediensene; rømme, majones, sennep, sylteagurk i små biter og epler til «dressing».
Vend tilslutt potetbitene forsiktig inn i «dressingen». Smak til med salt, pepper og gressløk.
Lag salat av tomat, oliven, fetaost og rødløk. Lag balsamicovinaigrette ved å blande de øvrige ingrediensene.
Serveres som tilbehør til skiver av badsturøkt, eventuelt røkt, geitlår.
Heidrun AS forhandler ulike produkter av geitekjøtt i sin butikk (åpne ny lenke)