Hopp til hovedinnhold

Sett geita på menyen

Spør etter kjekjøtt eller geitekjøtt i butikken og bidra til mindre matsvinn.

Er du heldig og får tak i en geit til helgen kan Norges Bygdekvinnelag friste med en oppskrift på badsturøkt geitlår fra Fåset i Hedmark. Badsturøkt geitlår servert kaldt sammen med en potetsalat og en litt kraftig tomatsalat er et velsmakende måltid som like godt kan serveres til lunsj som til middag. 

Her er oppskriften:

Vanskelighetsgrad: Middels

Tilberedningstid: 20-40 min

6 porsjoner

Ingredienser

800 g badsturøkt geitlår

10 stk middels store mandelpoteter

300 g rømme

150 g majones

1 ts sennep

10 skive hakket sylteagurk

2 stk epler i terninger

1 ts sukker

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

1 bunt gressløk eller vårløk, hakket

3 stk store tomater i biler

100 g oliven, skivet

100 g fetaost

1 stk rødløk i små biter

50 ml balsamico-edikk

100 ml olje (oliven- eller rapsolje)

½ ts sennep

1 ts honning

Salt, pepper

Litt sitronsaft

Fremgangsmåte

Kok potetene i lettsaltet vann med skallet på, og skrell dem mens de ennå er varme. Avkjøl. Eventuelt kan du skrelle, dele opp potetene og koke dem opp i lettsaltet vann. Hell straks av vannet og legg et kjøkkenhåndkle over potetene i 15 minutter. Avkjøl. Potetene går ikke så lett i stykker om du gjør det slik.

Bland de øvrige ingrediensene; rømme, majones, sennep, sylteagurk i små biter og epler til «dressing».

Vend tilslutt potetbitene forsiktig inn i «dressingen». Smak til med salt, pepper og gressløk.

Lag salat av tomat, oliven, fetaost og rødløk. Lag balsamicovinaigrette ved å blande de øvrige ingrediensene.

Serveres som tilbehør til skiver av badsturøkt, eventuelt røkt, geitlår. 

Heidrun AS forhandler ulike produkter av geitekjøtt i sin butikk (åpne ny lenke)