Hopp til hovedinnhold
Eva Øvren, Østre Udnes Bygdekvinnelag, lager sildesalat til jul. Foto: Anders Henriksen.

Eva Øvren, Østre Udnes Bygdekvinnelag, lager sildesalat til jul. Foto: Anders Henriksen.

Sildesalat - oppskrifter på julepålegg

Østre Udnes Bygdekvinnelag deler sine oppskrifter på julepålegg. Eva Øvren deler her sin oppskrift på sildesalat.

Ingredienser:

2 spekesildfileter

2 kokte poteter

1 middelsstor løk

125 g syltede rødbeter

2-2 ½ dl rømme

2 dl majones

1 knivsodd pepper

Noen spiseskjeer rødbetelake

 

Til pynt:

1 hardkokt egg

 

Framgangsmåte:

Legg silden i litt vann en times tid, hvis den er veldig salt. Skjær ingrediensene i små terninger. Rør sammen majones, rømme og rødbetelake. Om ønskelig kan forholdet mellom rømme og majones endres, eller en kan bruke bare majones. Potetene vil ha litt å si for hvor mye fuktighet som trengs. Vend salaten sammen med en slikkepott. Salaten bør få stå en dag i kjøleskap før den brukes som smørbrødpålegg. Egget hakkes og legges pent oppå som pynt.

Eva Øvren viser hvordan hun lager sildesalat og er i full gang med å skjære ingrediensene i små terninger. Foto: Anders Henriksen.