Trenger du noen å snakke med?
Jula kan være en vanskelig tid, og Bygdekvinnelagets telefon for livsmestring er åpen om du trenger noen å snakke med. Ta kontakt med Tone på telefon for livsmestring.
Bygdekvinnelagets telefontenester er et lavterskeltilbud. Av og til kan det være godt å snakke med noen om små og større utfordringer, og våre rådgivere har taushetsplikt.
Tone forteller at jula kan være en vanskelig tid for mange; Noen er ensomme og føler at i denne høytiden som er fylt med fellesskap og "alle" gleder seg å dra hjem til sine, blir ensomhetsfølelsene ekstra tunge å bære. Andre kan ha familier med anstrengte relasjoner som vekkes til live når man blir tett sammen, og kan både grue seg og bli sinte for det som venter. Andre kan kjenne seg utslitte over alt som er å gjøre og kjenner på en bunnløs fortvilelse over å ikke mestre. Noen kan ha anstrengt økonomi som gjør at de økonomiske bekymringene blir en stor utfordring og de kan kjenne på flauhet og utenforskap for at de ikke kan gi barna sine en jul som de ønsker. Noen eldre kan sitte helt ensomme og føle seg glemt.
Det er ikke alltid man ønsker å snakke med de nærmeste eller har noen å snakke med om som oppleves vanskelig. På Bygdekvinnelagets telefon for livsmestring møter du psykolog Tone Hansen som kan lytte til hva du har på hjertet.
Om du vil ha en samtale kan du ringe til Tone på onsdager mellom klokken 18.00 og 20.00 for å avtale tidspunkt for din samtale. Første mulighet til å ringe å avtale tidspunkt for samtale er onsdag 1. februar.
Ring psykolog Tone Hansen på Bygdekvinnelagets telefon for livsmestring på telefon 475 15 940
Hva kan du forvente av samtalen?
Vår psykolog vil orientere deg om hva en samtale kan innebære, og om du ønsker det, avtaler dere tid for en samtale.
Dette er et medlemsgode, og hvert medlem kan benytte seg av en samtale i året. Varighet på samtalen er 45 min.
Er du usikker på om det er rett for deg å ringe, så ta kontakt med psykolog Tone Hansen. Foto: Tone Hansen
Samtalen er ikke definert som helsehjelp
Det er viktig å merke seg at samtalen vi tilbyr ikke er definert som helsehjelp. Helsehjelp er strengt regulert og innebærer blant annet journalføringsplikt, noe vi ikke legger opp til i vårt tilbud. Bygdekvinnelagets livsmestringstelefon tilbyr ikke behandling i en slik forstand. Vår psykolog vil dermed ikke dokumentere personlig informasjon, kartlegge symptomer, vurdere tiltak eller gi terapi som i en behandlerrelasjon, men vil lytte, ha en god samtale, og sammen med deg sortere tanker og følelser slik at det blir lettere for deg å ta valg om hva du vil gjøre videre.
Selv om tilbudet ikke definert som helsehjelp vil psykologen du snakker med ha taushetsplikt. Trenger du umiddelbar hjelp må du kontakte ditt legesenter, og i akutte situasjoner ringe 113.
Juridisk hjelpetelefon
Kommer du opp i en vanskelig situasjon der du trenger juridisk bistand for første gang i livet, er det godt å snakke med noen som vet hva som bør gjøres. Du har ikke alltid forutsetninger for å takle det du opplever og konsekvensene kan være ukjente.
På juridisk hjelpetelefon møter du advokat Liv Grøtte. Hos henne kan du få førstehåndspraten, en som du kan snakke fritt med, en uhildet person som har taushetsplikt. Liv Grøtte kan bistå og gi råd, og være en person som kan rydde litt opp i tankene i en kaotisk situasjon.
Tema kan være alt fra hvordan du bør gå fram ved skilsmisse til hva du gjør om du blir utsatt for vold eller seksuelle overgrep. Eit spørsmål som Liv har fått på telefonen er også hvordan man setter opp en fremtidsfullmakt. Les mer fremtidsfullmakt, og hvorfor det kan være lurt å både kjenne til og opprette, i denne saken som Liv har skrevet for oss: Fremtidsfullmakt - et alternativ til verge
Ring advokat Liv Grøtte på juridisk hjelpetelefon på telefon 995 15 118
Kan hjelpe deg videre
En viktig del av advokat Liv Grøtte sin rollen er å hjelpe folk videre. Det kan være til de rette offentlige instanser eller til juridisk bistand.
I en forvirrende jungel av lover og regler er det utfordrende å skjønne alle formuleringer. Bare det å få snakke med en person som kan oversette det juridiske språket, kan være en lettelse.