Hopp til hovedinnhold

Foto: Ida Westvang, Flisa trykkeri.

Juryen i lefsekonkurransen rangerte oppskriften til «Sulldalslefsa», innsendt av Inger Apeland, på den øverste plassen. Foto: Kaisa Tiivel.

Juryen i lefsekonkurransen rangerte oppskriften til «Sulldalslefsa», innsendt av Inger Apeland, på den øverste plassen. Foto: Kaisa Tiivel.

Vi hyller lefsa i årets siste utgave av Bygdekvinner

Sjekk de flotte oppskriftene leserne delte da vi sammen med bladet Familien inviterte til lefsekonkurranse.

Rundt 60 innsendte lefsebidrag ble redusert til seks finalister. Medlemmer i Bjørgum Bygdekvinnelag bakte ut lefsene som kom fra hele landet. Etter hard  jobbing og mye latter, kunne juryen til slutt smake seg gjennom finalistene og sammen med Familien kåre Norges beste lefseoppskrift. Hvilken det ble, avslører vi i Bygdekvinner.

Bygdekvinner på åkeren

I året som er gått har inkluderingsprosjektet KvinnerUT gitt oss mange gode opplevelser og nye vennskap. Engasjementet hos våre lokallag har vært stort og nye historier om varme møter mellom kvinner sildrer inn til oss hver dag. Inger Amb i Ringsaker Bygdekvinnelag forteller i Bygdekvinner om det sterke samarbeidet og engasjementet som vokste fram da 20 kvinner fra ti forskjellige nasjonaliteter sammen dyrket opp en åker på Ringsaker.

– Skiltet var vår stolthet. Det er viktig å fortelle veifarende hvem vi er, forteller Inger Amb. Foto: Ringsaker Bygdekvinnelag.

Norges Bygdekvinnelag med nytt prosjekt i Guatemala

Kvinnesolidaritet har ingen grenser - heldigvis.

Utviklingsfondet er Norges Bygdekvinnelags nye samarbeidspartner i internasjonalt arbeid. Nå håper vi at bygdekvinnelag over hele landet vil bidra til å samle inn midler til Utviklingsfondets arbeid, og spesielt til arbeidet i Guatemala, skriver Utviklingsfondets Anna Karlsson i Bygdekvinner. 

20 år gamle Magdali Cruz Pablo forteller at klimaendringene ødelegger avlingene i distriktet. Den unge kvinnen er engasjert i lokalsamfunnet og arbeidet som gjøres for å sikre deres felles livsgrunnlag.

Magdali Cruz Pablo er én av de sterke kvinnene Utviklingsfondet jobber med i Guatemala. Foto: Harald Herland, Applaus! film&tv.

Bygdegründer i glamping

Kvinnelige bygdegründere har en viktig rolle når de går foran og viser at det er mulig å dyrke fram ideene sine. Merete Myklebust fra Norddal er en av dem. Hun satser på glamorøs camping (populært kalt glamping) og yoga. Bygdekvinnene i Valldal hyller bygdegründerne og tester ut yogaens avslapningsteknikker.

  

Valldal Bygdekvinnelag har besøkt Meretes Garden i Norddal. Foto: Helle Cecilie Berger.

Ikke nok med det...
Vi starter opp med vår nye satsing «Tradisjonsmatskolen» med matkurs i sveleland. I Bygdekvinner deler Innvik Bygdekvinnelag gode tips til kurs og hvem det hadde vært hyggelig å invitere med på matkurs i bygda. I høst aksjonerte Hedmark Bygdekvinnelag for gratis skolemat. Hvordan det gikk da fylkets lokallag serverte skolelunsj på sine lokale skoler og veldig mye annet spennende som skjer i Bygde-Norge, kan du lese om i årets siste utgave av Bygdekvinner.

Ja, også får vi spennende boktips fra Sunniva Knutsen i Finnmark Internasjonale Litteraturfestival.