Hopp til hovedinnhold
Advokat Liv Grøtte er ny juridisk rådgiver på bygdekvinnelagets juridiske hjelpetelefon. Foto: Ina-Kristin Tvete.

Advokat Liv Grøtte er ny juridisk rådgiver på bygdekvinnelagets juridiske hjelpetelefon. Foto: Ina-Kristin Tvete.

Advokat Liv Grøtte ny på juridisk hjelpetelefon

Mang ei bygdekvinne har fått viktig bistand via vår juridiske hjelpetelefon. Nå kan advokat Liv Grøtte gi deg råd og veiledning.

Som medlem i Norges Bygdekvinnelag kan du få én times gratis konsultasjon med advokat Liv Grøtte. Tema kan være alt fra hvordan du bør gå fram ved skilsmisse til hva du gjør om du blir utsatt for vold eller seksuelle overgrep.

– Hjelpetelefonen skal være et lavterskeltilbud til medlemmer av Norges Bygdekvinnelag. Hos meg kan du få førstehåndspraten. Jeg kan være en person som innringeren kan snakke fritt med, en uhildet person som har taushetsplikt. Så håper jeg å kunne bistå og gi råd, og være en person som kan rydde litt opp i tankene i en kaotisk situasjon, forklarer den juridiske rådgiveren.

Kan hjelpe deg videre

Liv Grøtte understreker at en advokat ikke kan være ekspert på alle juridiske områder. En viktig del av rollen er å hjelpe folk videre. Det kan være til de rette offentlige instanser eller til juridisk bistand.

–  Kommer du opp i en vanskelig situasjon der du trenger juridisk bistand for første gang i livet, er det godt å snakke med noen som vet hva som bør gjøres. Du har ikke alltid forutsetninger for å takle det du opplever og konsekvensene kan være ukjente, sier hun.

I en forvirrende jungel av lover og regler er det utfordrende å skjønne alle formuleringer. Bare det å få snakke med en person som kan oversette det juridiske språket, kan være en lettelse.

Fra NAV til bilproblemer      

– Hvilke typer telefoner forventer du å få?

– Tidligere rådgiver, Tove M. Bolstad forteller at det er kommet inn et bredt spekter av temaer. Det har vært samlivsbrudd og gårdsovertakelser, at bilen du kjøpte ikke fungerer eller problemstillinger med NAV, sier Grøtte.

– I det hele tatt forventer jeg å få ulike henvendelser, og ingen må være redde for å ta skrittet med å ringe juridisk hjelpetelefon for å få starthjelp.

Et av områdene der Grøtte også kan bistå innledningsvis er vold og overgrep mot kvinner og barn.

– Har du opplevd et overgrep og lurer på om det er begått en straffbar handling, er det godt å snakke med en uavhengig person som har taushetsplikt. Og om det er begått en straffbar handling, er det viktig å få en bekreftelse på det du har trodd, sier bygdekvinnelagets nye rådgiver på juridisk hjelpetelefon, sier bygdekvinnelagets nye rådgiver på juridisk hjelpetelefon. 

Advokat Liv Grøtte treffes på telefon 995 15 118.

Leder i Norges Bygdekvinnelag, Ellen Krageberg, takker Tove M. Bolstad for en
flott og viktig innsats som rådgiver for juridiske hjelpetelefon gjennom åtte år.

Takk for innsatsen

Gjennom åtte år har Tove M. Bolstad vært den trygge og kunnskapsrike rådgiveren dere har møtt i vår juridiske hjelpetelefon. Tove, som gjennom en årrekke har vært en pioner i kvinnerett, har hjulpet mang en bygdekvinne i en vanskelig situasjon.

Takk for den flotte og viktige innsatsen du har gjort for oss i Norges Bygdekvinnelag.

 

- Jeg er gift med en gårdbruker. Hvilke rettigheter har mine særkullsbarn til gården?

- Hvordan går jeg fram når hyttenaboen og jeg er uenige om eiendomsgrensene?

- Hvem eier rettigheter til å produsere for salg med gammelt mønster?

- Hvilke rettigheter har jeg ved oppløsing av sameie?