Hopp til hovedinnhold

Møre og Romsdal Bygdekvinnelag

Styret og administrasjon til Norges Bygdekvinnelag

Styret og administrasjon til Norges Bygdekvinnelag

Årets lokallag 2017

Årets lokallag 2017

Bygdekvinnedamer på tur til Bergen med hurtigruten

Bygdekvinnedamer på tur til Bergen med hurtigruten

Innsjekking

Innsjekking

Nina-Merete Kristiansen.

Nina-Merete Kristiansen.

Einar Risvik fra Nofima

Einar Risvik fra Nofima

Amal Aden forfatter

Amal Aden forfatter

Prosjektleder for "Kvinner ut" Sosan Asgari Mollestad

Prosjektleder for "Kvinner ut" Sosan Asgari Mollestad

God mat fikk vi også under festmiddagen lørdag

God mat fikk vi også under festmiddagen lørdag

Damer fra Møre og Romsdal

Damer fra Møre og Romsdal

Damer fra Møre og Romsdal

Damer fra Møre og Romsdal

Å dans ble det

Å dans ble det

Igor Dunderovic med fettere

Igor Dunderovic med fettere

Inspirasjonsseminar i Bergen 2017


 9 Bygdekvinner fra Møre og Romsdal dro på Inspirasjonsseminar i Bergen 20-22 Oktober.  Bygdekvinnene startet sin reise torsdagskvelden med hurtigruten. En fantastisk tur i nydelig høstvær. Et seminar med fokus på integrering, inkludering osv.

Inspirasjonsseminaret startet på hotell Terminus fredags ettermiddag. Ca. 200 bygdekvinner møttes sammen med styre og administrasjon i Norges Bygdekvinnelag.

Styreleder Ellen Krageberg ønsket velkommen og informerte om helgen. Forfatter Åsne Seierstad fortalte om boken «To søstre» Hun solgte også boken og signerte.

Etter pausen underholdt gruppen Tøladylju. Tre fantastiske karer fra Alvdal og Folldal. Flott musikk og gode fortellinger.

Dagens økt avsluttes med en god middag. Dette hadde vært en lang dag med mye reising for alle så nå ble det tid for søvn og ladding av batterier til en ny spennene dag.

Nina-Merete Kristiansen startet med foredraget «Likestilling – hvor står vi i dag, og hvilke utfordringer har vi framover. Et meget bra foredrag!

Seniorforsker Einar Risvisk fra Nofima. Han hadde et unikt foredrag om bygg og hvor viktig det er å få den inn igjen i vårt kosthold. Bygg binder seg til fett, kolesterol, bakterier og frie radikaler. Det tar lang tid å bryte ned bygg i fordøyelsen. Dette er bra for overvekt, diabetes 2 og for immunforsvaret. Et meget bra foredrag. Bruk mer bygg!

Frogn Bygdekvinnelag ble årets Bygdekvinnelag. Fikk prisen på 20 000kr. Gratulerer!

Forfatter Amal Aden tok pusten fra mange da hun fortale om starten i Norge. 13 år og foreldreløs kom hun til Norge som analfabet. Dem som hentet henne til Norge ønsket å ha henne som barnevakt og hushjelp, men så utagerende som hun var ente hun opp hos barnevernet. Dem kunne ikke hjelpe henne så dem plasserte henne på en studenthybel alene. Ikke kunne hun lese, ikke kunne hun språket. Ensom og ingen brydde seg om henne, før plutselig ei dame på biblioteket så henne. Noen brydde seg!! Dette fikk henne inn i samfunnet. I dag er hun forfatter. Hun reiser også rundt og har foredrag om å intrigere seg i det Norske samfunn. GRIPENE foredrag!

Kristoffer Møvik er teamleder for flyktningtjenesten i Fjell kommune. En kommune som har kommet langt med integrering, inkludering og bosetting.

Prosjektleder Sosan Asgari Mollestad holdet et innlegg om «Kvinner ut» Hun snakket om Bygdekvinner sin rolle om integrering og inkludering. Mollestad reiser rundt til alle Bygdekvinnelag som ønsker besøk av henne.

Så ble det kurs. Noen dro ut for å se bryggene, noen dro på tur med fløybanen, taledebatt osv.

 

Så ble det festmiddag. Her ble det underholdning av bygdekvinner. Gruppa Igor Duderovic med fettere hadde konsert. Utrolig dyktige!

Etter noen timers søvn ble det på`n igjen.

Kl 0900 var alle på plass og Sigrid Hagerup Melhuus rådgiver fra tankesmien Agenda. Dette handlet om livet i distriktene og dens framtid, og et kritisk blikk på sentraliseringen av Norge. Melhuus mente det er lurt med ei spredt bosetting. Når det gjelder økonomi. Trygghet og matberedskap.

Fruktbonden Turid Alice Skjervheim fra Ytre Ålvik i Hardanger fortalte om sitt liv på gården. Hun dyrket epler, plommer og pærer. Hun produserte hjemmelaget varer som syltetøy, kaker og tørka frukt. Dette selger hun bl.a. på Bondens Marked. Lange dager og lite lønn, men iver og glede hadde hun.

Prosjektleder for Norsktradisjonsmat Gunn Jorun Sørum viste videoer og fortalte hvor viktig det er å sende inn oppskrifter i vår digitale verden.

Tora Voll Dombu fra Meldalen er leder i Norges Bygdeungdomslag. Hun brukte Maslows behovspyramide. Hva trenger vi. Hun brukte også plakater på lokalbutikken til å fortelle om livet på bygda.

Ellen krageberg avsluttet inspirasjonsseminaret.

Seminaret var en flott reise fra fredag til søndag. Mange reiste nok heim med ny glød og iver for å ta fatt på jobben i enten fylkeslag eller lokallag.

Tror også mange dro ut mandag for å kjøpe seg GULL BYGG!