Hopp til hovedinnhold

Møre og Romsdal Bygdekvinnelag

Fylkesstyre 2019 -2020

Fylkesstyre 2019 -2020 foto: Rose Bergslid

Heder og ære til Ingunn Talgø som gikk ut av fylkeslaget.

Marte Halvorsen Bondelaget) får NBK krus som takk for stunden sammen med fylkesstyre

under festmiddagen

Vel "blåst" årsmøte i Møre og Romsdal Bygdekvinnelag


Vel "blåst" var vel bare forordet. En merkelig steming når vi vet at 1300 passasjerer kjemper for livet rett utenfor hotelldøra hvor vi har årsmøte i Møre og Romsdal Bygdekvinnelag.

Vi ble alle preget av det som hente, men selv om alt dette pågikk så må vi si at årsmøte gikk bra.

Lørdag 23. Mars hadde vi tema Norsk mat

Dagen startet med Grethe Brundtland forteller om tradisjonsmatskolen. Marthe Halvorsen fra møre og Romsdal Bondelag hadde et innlegg om Hvorfor velge norsk mat? 

Lene Havåg hadde et innlegg " Et år utelukkende på norsk mat" et flott innlegg om hvordan Lene sammen med hennes på familie møtte utfordringer med å bare spise norsk mat. 

http://www.norgesmatfat.no/prosjekt-norges-matfat/om-oss-2/

Grethe Brundland ( NBK), Lene Havåg og Marte Halvorsen (Bondelaget)

Våre flotte foredragsholdere

 

Valldal Bygdekvinnelag søkte og fikk samrådingsmøte 2019. Det blir i Valldal helgen 13 -15 September!

Valldal fikk fortelle om sitt bygdekvinnelag og litt tanker i rundt samrådingsmøte. 

/sites/bygdekvinnelaget/files/user/presentasjon_av_samradingsmote_vbk_2019_0.pptx

Så ble det også tid for ut og vandre i Kristiansund. Det var som sagt et spekatulert vær, så har var kunsten å holde på hatten!

Lørdagskvelden ble det festmiddag med gode innslag fra flotte Bygdekvinner.

Her snakker leder om kuas egenskaper.

God steming

Det var også tid for heder og ære for flinke Bygdekvinner i 2018

Vi premierer årets beste verver og i år som sist år var det Meisingset bygdekvinnelag som gikk med seieren 

Vi hadde også premie til den som vervet flest i verveukene 5-6-7, og her slo Nelly Ytterlig Valldal Bygdekvinnelag til og vervet 7 stk. Gratulerer!

Fylkesleder overrekker gavekort til Solveig Linge Stakkestad

Nelly var ikke tilstede, men Solveig Linge Stakkestad tok i mot gavekortet til Inspirasjonshelga i Trondheim sammen med oss i fylket!

Vår kjære Rose fikk 33 hekla kyllinger (1 kylling symboliserer et lokallag i fylket) Rose er rett og slett en solstråle, og ikke minst utfører hun en utrolig jobb for oss i Møre og Romsdal Bygekvinnelaget.

Søndag hadde Grethe Brundtland innlegg om aktuelle ting fra Norges Bygdekvinnelag. Møre og Romsdal er faktisk det eneste fylket som har stigning i medlemstallet! 

Ellers gikk årsmøtet greit med noen reguleringer som styret tar med seg. Valget gikk også greit. Ingunn Talgø og Mette Marie Døving gikk ut. 

Det ble også laget en resolusjon som ble sendt inn til flere aviser i Møre og Romsdal. Vi fikk også taletid i NRK Møre og Romsdal.

Ikke sett penger foran mennesket

Møre og Romsdal Bygdekvinnelag har i helga vært samlet til årsmøte. Det er en opprørt gjeng som har fulgt med i debatten etter at styret i Helse Møre og Romsdal har bestemt at fødeavdelinga i Kristiansund skal overføres til Molde sykehus. I tillegg skal Aure og Mork rehabiliteringssenter og døgntilbudet for psykisk syke på Sjøholt legges ned. Dette er ikke akseptabelt med tanke på liv og helse for gravide og fødende. Heller ikke for alle de som trenger hjelp og behandling på Mork, Sjøholt og Aure. Det er fort gjort å rive ned svært gode helsetilbud som er bygd opp over flere tiår. Hvordan er det mulig å sette risiko for liv og helse opp mot hensynet til penger. Folket sine meninger og vurderinger er også kloke. Lytt til folket.

Det nye styre består av leder: Monika Frisvold Vågan, Nestleder: Liv Borghild Hildre, Styremedlemmer Bente Alnæs, Gunda Bele og Solvor Hegglig.  1.vara Eli Skavanes 2.vara Juanita Møkkelgård og 3 vara Nelly Ytterli.

Valgnemd: Solveig Linge Stakkestad, Ragna Rødstøl og Merete Bolme.

Leders tale

/sites/bygdekvinnelaget/files/user/untitled_-_2019-03-28t232503.odt