Hopp til hovedinnhold

Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag

Kjellrun Sakshaug og Grete Sørebø

Heder til kokarkjerringa, Kjellrun

Nord-Trøndelag bygdekvinnelag har gitt heder til tidligere fylkesleder, og kokarkjerring på Ersgard, Kjellrun Sakshaug.

Kjære Kjellrun. 

Du har vært en foretakskvinne for mange av år. 

I dag vil Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag gjøre ekstra stas på deg. 

Du er medlem i Stjørdal bygdekvinnelag, og har vært det siden 1989. Du har hatt ulike tillitsverv, og var leder av fylkeslaget først på 2000-tallet. 

Her på Ersgard kjenner vi deg først og fremst som kokarkjerringa. Du tok et valg og åpnet hjemgården din for gjester som ønsket noe annet enn maten på Stjørdal sine hoteller. Du har gitt gjester fra inn- og utlandet gjestfrihet, tradisjonsmat, informasjon om kultur og det trønderske kulturlandskapet. 

Du lever ut bygdekvinnelaget sine verdier i praksis. Tradisjonsmat går aldri av moten - det skal vi bidra til. 

På nettsiden til Stjørdal bygdekvinnelag ligger det en artikkel fra et lokallagsmøte her på Ersgard - det handlet om beredskap: "Stjørdal bygdekvinnelag har ji kunnskap om og oversikt over egen kommune og lokalmiljø. Bygdekvinnelaget i Stjørdal har kunnskap om mat, matkultur, håndverkstradisjoner og lokal ressursutnyttelse. Medlemmene våre kommer fra områder som Hell, Stjørdal sentrum, Øfstigrenda, Banggrenda osv. Her har vi masse kunnskap om lokale forhold og ressurser som kan være svært nyttig for kommunens beredskapsarbeid."

Dine bygdesøstre vil takke deg for alt du gjør. Som et synlig bevis skal du få et handlaget glassfat av Ane Alti fra Namdalseid, og en blomst. 

I tillegg ønsker vi å gjøre et kort intervju med deg i dag. Det er starten på en serie intervju vi vil gjøre for å fremheve det du selv sa i et intervju med Journalisten i 2005. Du var så lei av bygdeoriginalene. Du ville snakke frem alt det positive som skjer i bygdene. Det vil vi også!