Hopp til hovedinnhold

Telemark Bygdekvinnelag

Bygdekvinnelaget på Dyrsku'n


 


Telemark Bygdekvinnelag på stand enda en gang.


I mange år har Telemark Bygdekvinnelag hatt stand på Låven sammen med landbruksorganisasjonene.


Vi prøver å følge satsningsområde fra Norges Bygdekvinnelag sentralt og Dyrsku`n. I år er det fokus på NORSK ULL samt BYGG.

 

Bygg er et av de sunneste kornslag vi har tilgang til. Bygg er velegnet til hovedrett samt dessert.

På vår stand vil det være smaksprøver av retter med bygg og være demonstrasjon av lefsebaking og baking av flatbrød – Kom å smak og få en hyggelig prat om et veldig samfunnsengasjert lag. Kanskje du får lyst til å bli medlem.

 

Der vil være et foredrag om norsk ull i Foredragsteltet og vi vil få til en aktivitet med ull i vår stand. Norsk ull har fått svanemerket.

 

Bygdekvinnelaget er pådriver for levende bygder. Vi har gode møteplasser for alle, uansett om du er tilflytter eller har levd lenge i bygda. Vi bidrar til å styrke kvinnene sin påvirkning i samfunnet. Vi er opptatt av god kommunikasjon og fellestjenester som for eksempel  postgang. Vi har og fokus på beredskap især matberedskap.  Norske mattradisjoner og sunn matglede, for eksempel skolemat, er en kjerne i kompetansen vår.

I 2018 fikk NBK UNESCO-status.

Vi ble anerkjent internasjonalt som matekspert. En rådgivende organisasjon for immateriell kulturarv. Det er en flott status, men med store krav, som skal etterleves.

Gå på norsktradisjonsmat.no og få inspirasjon.

 

 

Kom til spennende dager på Låven!