Hopp til hovedinnhold

Telemark Bygdekvinnelag

En liten vårhilsen


I skrivende stund vet vi ikke når alle restriksjoner i forbindelse med koronapandemien vil bli trukket tilbake. Jeg håper at alle klare seg gjennom, at lagene finner på alternative måter å holde sammen på.


Vi oppfordrer alle til å følge retningslinerne fra staten veldig nøye.


Selv om alt er vendt på hodet, kan vi jo ikke la alt stå stille.

Jeg vil starte med å takke for gjenvalg som leder i TBK.  Vi fikk et fint årsmøte med flotte aktiviteter og festkaker. STOR TAKK til Sauherad for dette arbeidet.

 

Det viste seg at styret tok gjenvalg og det betyr at vi  er samme gjengen. Vi har holdt det konstituerende møte per telefon og epost. Vi fortsetter med de samme verv som siste år.

Det er bra. Blir spennende med samarbeidt fremover.

Vi har noen store arrangementer på vent:

  • Dyrskuen- her ønsker vi å få oversikt over vakter, så meld deg til Mette Bøe, vår  utrettelige sekretær. Frist 1. juni. Send gjerne gode ideer til salgsemner og aktivitet på standen.
  • Vi tenker en samrådingskveld engang i november, etter de lokale årsmøter, som er ferdige til 1. november.
  • I 2021 skal vi ha et flott seminar i samarbeid med Vestfold- Bygdekvinner på lading. Dato er: 12.-13. februar 2021. Laila Glitterberg Moen, som er kursansvarlig,  vil være  vår kontaktperson.
  • Ingunn Gåsodden vil fortsette sitt  nøje arbeid som kasserer.
  • Anne -Ingun Bakaas er, blant mye annet, materialforvalter. Ingen ting kan handles eller hentes på Landbrukes hus uten avtale med Anne- Ingun. Dette er utrolig viktig- det er vår felles eiendom som forvaltes.
  •  Kan samtidig meddele at kontoret på landbruketshus er stengt for tiden.

Vi har  og fra NBK  store saker:

  • Et landsmøte som ble utastt. Her vil alle høre nærmere.
  • Et prosjekt « kvinner ut- Mestring og kompetanse» 2020-2021 
  • Et prosjekt «Tradisjonsmatskolen: Bærekraftig matkunnskap.»

Vi vil be dere kontakte oss om dere  ønsker å starte opp  eller fortsette med en av de 2 prosjektene.  Her kan og vil vi være behjelpelige.  Til matprosjektet er det et er mulig å søke litt midler. 

Vi har fått felles kontingent over hele landet og nytt medlemsregister. Her er det mulig for lokallaget å følge utviklingen i laget. Der er pt. en del som ikke har betalt inn sin kontingent og der vil dukke opp en purring fra NBK sentralt. 

Vi har fått nytt studieforbunn» kultur og tradisjon» Gå inn på  hjemmesiden kulturogtradisjon.no, så ser dere hvilke muligheter som fins. Her er mange!

 

Til sist vil jeg be dere alle slutte opp om bonden. Det ser ut til å kunne ble en vanskelig sommer for flere bønder. Både korn, dyrehold, melkekvoter og ikke minst frukt og grønsaksproduksjon. Flere produsenter er avhenging av utenlands arbeidskraft, dette blir vanskeliggjort så lenge mange land har utreise og innreiserestriksjoner. 

Kjøp norsk- er mitt beste råd. Vi er jo en representant for forbrukeren, vi har et mattradisjonsprosjekt, som er spekket med gode oppskrifter på norske råvare- bruk de!

 

Hilsen Ellen Margrethe

GODE VÅRDAGER 

HOLD SAMMEN- HOLD AVSTAND