Hopp til hovedinnhold

Telemark Bygdekvinnelag

Midnattssol i Harstad

Vår- og sommerhilsen


Vår og sommerhilsen  til alle i TBK.


Først takk for tilliten. Jeg står med glede et år til- med et godt styre i ryggen  og aktive lokallag går dette, som en lek.


Vær alle med til at dette lykkes.

Vi er nå i gang med forberedelsene til landsmøtet. Der er to store saker, som vi skal ta opp nemlig felleskontingent og politisk plattform. Endelig saksliste vil ligge på hjemmesiden til NBK. 

Jeg tror, vi som delegater, er godt forberedte til dette møtet.

 

I TBK er det Dyrsku`n som står for døren. Håper at der igjen  i år er mange, som vil stille opp.

Vi er, som medlem av Telemark landbruksselskap, en del av Dyrsku`n, med medansvar.

Der er noen nye aktiviteter på gang i tillegg til lefsebaking og Tine - produkter. Bygg og forskjellige bruksområde for bygg er tema. Der er og en ide om en håndverksaktivitet, men vi skal ikkje konkurrere med Husflidslaget. Det blir spennende å se, hva vi får til. Noe med ull vil være suppert. Hvem kan og vil?

Ut i oktober eller november vil vi invitere til et samrådingsmøte med bla. tema  som bruk av pc og medier, styreverv mm. Kom gjerne med ønsker.

 

På vårt årsmøte i Bamble kom det fleire konkrete forslag til bruk av mindre plast og samtidig markedsføring av Telemark bygdekvinnelag.

Vi er i gang med praktiske tiltak:

  • Innkjøpsnett med TBK som logo
  • Bomullsposer , sydd eller heklet, til vare i løs vekt, f.eks løk, potet, frukt
  • Skjerefjøl i tre med TBK logo

    Alt til sal   til lokallag og på Dyrsku`n. Her kommer meir informasjon.

     

    Markedsføring er og via sosialemedier,.

    Her vil jeg sterkt oppfordre alle til å tenke igennom  hva de legger ut. Bruk «Vær varsom» plakaten.

    Akkurat som i pressen.

    Facebook er et av fleire medier, men mangler duft, klang og mellommenneskelig samvær.

    Når det gjeld reklame for TBK er facebook ditt ansvar, hjemmesiden for lokallaget er lederen av styret og for TBK er det mitt. Vi skal kunne stå inne for det vi sier. Vi har, i NBK, noen etiske rettningslinier, som vi må forholde oss til. Husk og de som ikke er på facebook. Vi må gi info. til alle.

     

    Vi i Bygdekvinnelaget ønsker gode møteplasser hvilket ses i arbeidsplanene våre. For eksempel Ville vekster, Kvinner ut og det siste store tradisjonsmat prosjekt-. Dette prosjektet er meldt inntil  UNESCOs liste over verneverdige tiltak.  Viss vi blir opptatt der, har vi vunnet gull, om vi bare blir med i kappløpet står vi til bronse. Det er da flott! Vi venter spent på resultatet.

     Der er store aktiviteter rundt om i lokallagene før sommeren. Held og lykke med det arbeidet.

     

    Vi , i styret, har to saker som vi ber om svar på:

  1. På årsmøtet kom det frem en tanke om å ha årsmøtet over to dager. Dette har vi hatt før.

    Det vil betyde ekstra utgift for lokallaget men kunne kanskje være en gevinst for sammensveising av oss kvinner i Bygdekvinnelaget. Svar ønsker vi ut på høsten.

  2. Dyrskue`n: Vi sender allerede nu ut skjema for vakter på Dyrsku`n. Her ønsker vi svar senest 20.mai. Siste år var skjema fyllt ut før vi alle gikk i sommermodus. Det var en god følelse for oss, som jobber i styret. Send svar til Åsne S. Fjeld  aasnesfjeld@gmail.com

     eller Mette Bøe an-met-b@online.no

     

     

    Vi skal ha neste styremøte i slutten av mai- og før vi får sett oss om og måket den siste snøen er sommeren over oss. Derfor :

    God sommar – vi ses på Dyrsku`n

     

    Hilsen Ellen Margrethe

    Leder av TBK