Hopp til hovedinnhold

Vestfold Bygdekvinnelag

Fra Vestfolds spiskammers

Fra Vestfolds spiskammer

Godt DRIKKE

Godt DRIKKE

oppskrift Vestfoldlefse

Flatbrød og lefse, oppskrift fra Vestfolds spiskammers

mattradisjon i Vestfold

Livets merkedager, Fra Vestfolds spiskammers

kakao, oppskrift fra Godt DRIKKE

Kakao, oppskrift fra Godt DRIKKE

oppskrift fra Godt DRIKKE

Tyttebær, oppskrift fra Godt DRIKKE

Våre bøker

Mat er kultur. Med boka "Fra Vestfolds spiskammers" ønsker Vestfold Bygdekvinnelag å ta vare på og videreføre kulturtradisjoner knytta til mat og måltider i Vestfold.
Har du lyst til å servere gjestene noe spennende å drikke? Noe du har laget selv? I vår "godt DRIKKE" bok handler det om juice, saft, milkshake, varm sjokolade, smoothies, ollevann, urtete og mye mye mer.

Vi er nå utsolgt for Godt drikke, men den kan lånes på biblioteket!

Fra Vestfolds spiskammers koster kr 50,- og  kan bestilles på Grønt Fagsenter. Kontakt Elisabeth Larsen på tlf: 33363200 / 93230646 eller på e-post: elisabeth.larsen@bondelaget.no

Fra Vestfolds spiskammers
I boka presenteres mer enn 300 oppskrifter på mat og drikke til hverdag og fest, fra kyststrøk og innlandsbygder, om slaktestell og fisk, om navn på måltider og gamle selskapsmenyer. Alt stoffet er samla av bygdekvinnelag i Vestfold fra 1994 til 1997. 
Vestfolds spiskammers har vært fylt av ferske lokale råvarer og tradisjonelle matretter. Men også av råvarer og retter ført hit av innflyttere, sjøfolk og ungjenter som har vært i kokkelære i inn- og utland. Det er vårt håp at denne tradisjonen kan bringes videre: At "Fra Vestfolds spiskammers" skal inspirere til å lage mat av friske, lokale råvarer; men samtidig være utgangspunkt for videreutvikling og fornying.

 

Godt DRIKKE
I denne boka finnes et velsortert utvalg drikkeoppskrifter som du kan lage selv, med råvarer fra distriktet. For Vestfold Bygdekvinnelag er det viktig å ta vare på gamle tradisjoner, og samtidig vise at hjemmelaget drikke har en naturlig og spennende plass i moderne mat- og drikke kultur. Det er ikke lengre en husmorplikt å safte alle bær, legge vin, sette øl og nyttegjøre all melk. I dag er det å bruke råvarer fra naturen, og selv lage noe som smaker godt, ikke en plikt, men en glede. Hva er opprinnelig drikkeskikk fra Vestfold? Fylket er lite, åpent og lett å reise både i, til og fra. Innbyggerne har alltid fått mange impulser fra inn- og utland og setter pris på mangfoldet. Ved å la deg få møte mennesker fra ulike steder i Vestfold, som alle har et forhold til drikke, håper Bygdekvinnelaget å kunne vise litt av dette spennende mangfoldet. Boka er laget av en redaksjonskomitè i Vestfold Bygdekvinnelag: Marit Bruserud, Karen Kjølen Hellenes, Astri Tvedten Lian og Torunn Bjørge Solberg i nært smarbeid med fotograf Trine Mikkelsen og forfatter Elin Kragset Vold.