I årets første utgave av Bygdekvinner får du mange varme møter med spennende mennesker. Foto: Ida Westvang.
I årets første utgave av Bygdekvinner får du mange varme møter med spennende mennesker. Foto: Ida Westvang.

Få en varm opplevelse i ny utgave av Bygdekvinner

Les om norsk ull og samholdet i bygdekvinnelaget i Målselv.

I den nyeste utgaven av Bygdekvinner omtaler vi boka «Strikk med norsk ull» som beskriver hvilke gode kvaliteter ull fra norsk sau har. Forfatterne tar oss med på en reise fra sauerase til sauerase, og gir oss en rikt utvalg av strikkeoppskrifter. Vi har også besøkt Hillesvåg Ullvarefabrikk som satser på garn av ulla fra villsauen. 
Bygdegenseren er skapt av Anne Grete Krogstad i Trøgstad Bygdekvinnelag. Foto: Helle Cecilie Berger.

I Trøgstad Bygdekvinnelag er strikkeglade Anne Grete Krogstad medlem. Hun har skapt «bygdegenseren», der vi kan drømme oss bort i bugnende kornåkrer og mørke skoger. Her finner du strikkeoppskriften til "bygdegenseren".

Samhold i Målselv

Vi har besøkt Målselv Bygdekvinnelag, der vi fikk en varm velkomst. Medlemmene forteller om aktivitene i laget og viktige tema som opptar dem, blant annet møtet med bosatte flyktninger i Målselv. De inviterer bygdefolket spontant med på bålkos, gjerne i forbindelse med aksjoner de har.
Det er godt samhold i Målselv Bygdekvinnelag. Foto: Helle Cecilie Berger.

Også skriver vi om myyyye mer

I årets første utgave av Bygdekvinner har vi møtt den nye lederen av Frivillighet Norge, Heikki Holmås og vi forteller om alt du kan oppleve under årets landsmøte i Harstad.

Karoline Sunde Storflor i Stjørdal forteller oss om at hun snart skal åpne Norges første gårdsutsalg med melk. 

Vi har også hatt et sterkt møte med Malahat Nasibova som måtte flykte til Norge i 2014. Nasibova, som er en anerkjent journalist og har jobbet for menneskerettigheter i den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan, advarer i Bygdekvinner mot at vi kan miste unike talenter her i landet. Innvandrere som kommer til Norge sliter med å få jobber hvor de får brukt sin kunnskap og erfaring.
Flyktninger og asylsøkere Malahat Nasibova har snakket med forteller at de ønsker seg jobb og å være nyttige. Nasibova frykter at noen kan si at nok er nok, og reiser hjem igjen selv om de risikerer å bli arrestert eller drept. Foto: Helle Cecilie Berger.

 

Bli medlem