Tradisjonsmatskolen
Ivrige, flinke ungdommer laget mat til sine familier på søndag.
Det var en ivrig gjeng som kom på tradisjonsmatkurset vi arrangerte søndag 10.mars.
Ungdommene skulle lage fiskekaker, med potet og råkostsalat, og tilslørte bondepiker til dessert. Vi tenkte dette ville ta lang tid, da de også skulle lage eplemosen til desserten. Men det gikk veldig greit. Var det noe som skulle gjøres så var det flere som hev seg over oppgaven. Alle laget alt til sin familie. Fisken fikk vi tak i hos en lokal fisker, ferdig filetert.
På kjøkkenet var det en om gangen som laget fiskefarse, og etterpå stekte fiskekakene. Poteter og gulrot ble skrellet, sistnevnte også revet. Kål ble finsnittet. Denne salaten ble dynket med litt sitronsaft.
Når alt var ferdig, var det tid til å dekke på bordene og invitere familien på middag.
En av foreldrene lurte på om vi ikke kunne gjøre dette neste søndag også.
Noen av barna ville gjerne bidra mer hjemme under matlaging. Kjekt å gjøre ting sammen.
De som deltok fikk med seg hver sin kokebok "Den gode smaken". En fin kokebok om bygdekvinner, mat og matkultur fra Møre og Romsdal.
Takk for en utrolig fin søndag!