Vil du teste spisesteder i Norge?
Norges Bygdekvinnelag trenger 20 nye testere i godkjenningsordningen Norwegian Foodprints.
Norges Bygdekvinnelag har i samarbeid med Innovasjon Norge nylig revitalisert avtalen for prosjektet Norwegian Foodprints med nye kriterier og retningslinjer for testing av spisesteder.
Norges Bygdekvinnelag trenger rundt 20 nye testere, 1 til 2 testere per fylke.
Frist for å søke om å bli tester er 15. juni 2018.
Vedlagt finner du søknadsskjema, retningslinjer for testere og de nye kriteriene.
Betingelsene for å bli tester:
- Interesse for norsk mat- og drikekultur
- Ha god kjennskap til norske råvarer
- Ha gode sanser for smaksopplevelser og kunne vurdere god service, trivsel og renhold på stedet
- Vurdere kunnskapen til servitør/kokk når det gjelder å formidle hva som spises
- Ha tid til å reise rundt å teste, eventuelt å reteste spisestedet
Å være tester innebærer:
- Testing må skje innen 14 dager etter at du har fått tildelt spisested. Det er mulig å ta med ledsager
- Gjør deg kjent med spisestedet i forkant med utgangspunkt i søknadsskjemaet spisestedet har sendt Innovasjon Norge
- Opptre som vanlig gjest, husk at dette er anonym testing
- Er en nasjonal godkjenningsordning for norske spisesteder som er utviklet i samarbeid med Innovasjon Norge, destinasjonsselskapene og Norges Bygdekvinnelag.
- Behovet for å synliggjøre spisesteder som gir gjestene en god matopplevelse, som bruker sesongens norske råvarer og som formidler de gode lokale historiene, er stort for norske og utenlandske gjester.
- Satsingen gjennom Norwegian Foodprints startet i 2010 og har i dag rundt 70 godkjente spisesteder over hele landet.