Inspirerende møte med justiskomiteen
Vi opplevde at stortingspolitikerne møtte oss med stor entusiasme og nysgjerrighet på temaet praktisk matkunnskap og beredskap.
Justiskomiteen lærte denne uka å lage mat på bål av medlemmer fra Frogn Bygdekvinnelag. Budskapet vårt til politkerne var at praktisk matkunnskap er viktig beredskap.
Ivrige bakeglade politikere
De fire medlemmer fra Stortingets justiskomité, Helge Andre Njåstad (Frp), Ragnhild Male Hartviksen (Ap), Else Marie Rødby (Sp) og Ingunn Foss (H), samt Stortingsrepresentant Kathrine Kleveland stilte ivrig opp da bygdekvinnelaget inviterte til matkurs på bål.
Etter endt kurs, takket Helge Andre Njåstad for engasjementet og den unike kunnskapen vi formidlet i møtet med stortingspolitikerne.
Lederen av justiskomiteen understreket at bosetning over hele landet er viktig i en beredskapssammenheng. Vi må ruste oss for kritiske situasjoner og ha beredskapsløsninger om krisen rammer. Et eksempel er å kunne lage mat på bål om strømmen er borte eller lage brød uten gjær. Med et smil om munnen sa Njåstad at oppskriften på surdeigstarter burde ha stått i beredskapsheftet til den norske befolkning.
Trykk på bildet og les Nationens artikkel fra justiskomiteens besøk. Foto: Nationen.
Vårt budskap om beredskap
Praktisk matkunnskap er viktig for evnen til å greie oss selv dersom klima eller sikkerhetsmessige forhold gjør at vi plutselig ikke kan kjøpe alt vi trenger av mat i butikken, når vi bare har tilgang på et fåtall av råvarer, eller om komfyren og kjøleskapet står der taus og mørk, uten strøm.
Det handler om kunnskap om bruk av våre matressurser, teknikker og metoder i matlagingen som sylting, safting, bake brød, fermentering, bruk av hele dyret og dyrking i hager og parseller. Kunnskap som er viktig i arbeidet for økt matberedskap.
Takk til våre stortingsrepresentanter for en trivelig kveld med mange gode samtaler og ivrige baking.
Mestring er gøy og viktig💪🍞