Hopp til hovedinnhold

Landsmøtet 2022

Vi ønskjer bygdekvinner fra heile landet velkommen til landsmøte i Bergen 10.- 11. juni 2022.

Her finn du sakspapirer til Norges Bygdekvinnelag sitt landsmøte 2022

Leders tale ved Jorun Henriksen, leder i Norges Bygdekvinnelag

Ytre Hobøl Bygdekvinnelag er årets lokallag i 2021

 

Norges Bygdekvinnelag sitt landsmøte skal vere på  Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen. Hotellet ligg utanfor Bergen, berre ein kort tur frå Flesland flyplass.

På Landsmøtet samlast delgatar frå heile lander, men landsmøtet er ope for alle, og er ei hyggeleg oppleving sjølv utan tale- og stemmerett. 

Program fredag 10. juni

09.00 – 12.00 Registrering 

09.30 – 10.30 Tur med Hordaland Bygdekvinnelag

12.00     Lunsj

13.00     Åpning av landsmøtet

14.00    Leders tale ved, Jorun Henriksen

14.45    Landsmøteforedrag med Statsråd Kjersti Toppe

18.00     Landsmøte dag 1 avsluttes

19.30     Festmiddag og kulturkveld

Program laurdag 11. juni

07.00     Frokost

08.30     Landsmøte dag 2

10.00    Politisk plattform for Norges Bygdekvinnelag

11.20    Kåring av årets lokallag

12.30     Lunsj

13.55    Valg til styret i Norges Bygdekvinnelag

14.55    Resolusjoner fra landsmøtet

15.30     Landsmøte avsluttes

17.00     Tur og middag med Hordaland Bygdekvinnelag

Tur med Hordaland Bygdekvinnelag laurdag 11. juni
Både delegater og observatører er velkomne. Turen inkluderer omsyning og middag på Akvariet i Bergen. Denne er delvis sponsa.

Omsyning og middag på Akvariet i Bergen kr. 1000, -

Gåtur til Siljustøl 
Før møtet startar fredag 10. juni inviterer Hordaland Bygdekvinnelag oss med på ein hyggeleg gåtur til Siljustøl. På turen vil  Leiar i Hordaland Bygdekvinnelag Åsa Gunnarsdottir og Siv Helle Prestegard vere guidar. Dei skal dele historia og fortelje om komponist og musikar Harald Sæverud. Nytt sjansen til å lufte deg og oppleve litt av nærområdet før møtestart. Dette vert ein roleg gåtur, men ha gode sko. 

Landsmøtemiddag og kulturkveld
Etter landsmøtemiddagen fredag kveld byr Hordaland Bygdekvinnelag på kulturkveld med Linda Eide og Voss Spelemannslag.

Foto: NRK, Tore Zakariassen.

Linda Eide er forfattar, journalist og programleiar frå Voss. Eide er blant annet programleder for Eides Språksjov på NRK, og har tidlegare leia programmet Norsk attraksjon. I 2012 gav Eide ut boka Oppdrag mottro og i 2018 hadde ho premiere på teaterforestilling med utgangspunkt i boka. 

Tradisjonsrike Voss spelemannslag har stor aktivitet med mange musikarar, arrangørar av kappleiar og konsertar. Under fredagens kulturkveld er det Bygdekvinnene som får nyte musikken. 

Tur til Akvariet i Bergen 
Laurdag ettermiddag inviterer Hordaland Bygdekvinnelag oss med på tur til Akvariet i Bergen. Akvariet i Bergen er det største i Noreg og ein av dei største attraksjonane i Bergen. Det vert omsyning i akvariet der vi får lære meir om livet i havet. Etter møtet med dyr og liv i havet vert det aperetiff og middag i restaurant Rotunden, som ligg under havet

«Menyen vil bli satt opp og tilberedt etter vår matfilosofi, som er å benytte tradisjonelle norske råvarer kombinert med andre continentale elementer, uten at det går på bekostning av den nordiske smaken.»              

Det gode selskap

 

Reise til Quality Hotel Edvard Grieg  

Transport til/fra Flesland Lufthavn. Det er enkelt å reise til hotellet med bybana. Bybanen tar deg til og frå Bergen Lufthavn Flesland og har hyppige avgangar. Haldeplassen som ligg nærmast hotellet heiter Equinor/Sandslivegen. Turen med bybana frå flyplassen til Sandslivegen tek om lag 7 minutter. Frå haldeplassen til hotellet er det 800 meter å gå. Følg skiltinga til hotellet. Du kan også ta bybana tur/retur  Bergen sentrum. Rutetider og priser finner du på www.skyss.no.

Med bil er det enkelt å komme til hotellet. Adressa er Sandsliåsen 50. Vær obs på at enkelte GPS ar kan sende deg inn på ein privat vei, så følg heller vegskilta og køyr inn på Sandsliåsen frå Sandslivegen.

Dette får du dekka om du er delegat til Landsmøtet:
Delegatane får dekka reise og opphald, frå fredag 10. juni og fram til møteslutt laurdag 11. juni, av Norges Bygdekvinnelag. Når du som delgat kryssar av for overnatting frå fredag 10.- laurdag 11. juni er inkluderer det overnatting frå fredag til laurdag, festmiddag fredag kveld og lunsj på hotellet fredag og laurdag. 

Prisar for landsmøtet 
Observatør
Du kan som observatør velje å melde deg på det som skjer frå oppstart av Landsmøtet fredag 10. til og med lunsj laurdag 11. juni. 

Enkeltrom 10.- 11. juni kr. 1865,- (prisen inkluderer frukost, lunsj, festmiddag og kulturkveld)
Dobbeltrom 10.- 11. juni kr. 1550, - (prisen er per person, inkluderer frukost, lunsj, festmiddag og kulturkveld)

Ekstra overnatting for delegater og observatørar
Du kan som observatør og delgat velje ekstra overnatting 9. juni til 10. juni og 11. til 12. juni.

Enkeltrom kr. 890,-
Dobbeltrom kr. 480,- (prisen er per person i rommet)

Dagpakke
Som observatør kan du velje dagpakke. Det inkluderer ikkje overnatting og middag om kvelden, men deltaking på Landsmøtet på dagtid, lunsj og mellommåltid under møtet.

Dagpakke kr. 570,-