Annas Bladkrans
Denne oppskriften har vi fått av Inger Ann, og bladkransen har hun laget mange ganger. Vi kan underskrive på at den er ordentlig god, og blant gjestene på Bryggerhuset er den kjempepopulær.
Annas Bladkrans
Smelt 150 gr. smør
Ha i 3,5 dl. Melk . Dette varmes til 37gr.
Løs opp en pakke gjær
Bland inn 100 gr.sukker
Elt inn 500 gr. Hvetemel og ½ tsk.kardemomme
Heves min.20 min til dobbel størrelse
Utbaking: Form deigen til et rektangel. Ha i fyll. En blanding av smør, sukker og kanel eller vaniljekrem. Eplemos med kanel er også godt. Rull sammen deigen. Sett den i ring. Klipp blader i deigen. Legg bladene ut til siden
Sett til etterhev. Når kringlen har fått dobbel størrelse kan den stekes
180 gr. I minst 20 min.
Lykke til !! Hilsen Inger Ann