Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

Småkoke/trekke i ca. 3 timer

Småkoke/trekke i ca. 3 timer

Kuttes i passende biter

Kutes i passende store biter

Grønnsaker/poteter kokes i ca. 20 min, til de er møre

Grønnsaker/poteter kokes i kraften i ca. 20 min. til de er møre

Kjøttes renses og deles i små biter, has i suppen

Kjøttet renses og deles i små biter, has i suppen

Vel bekomme!

Vel bekomme!

MÅNEDENS MIDDAG


Her kommer oppskrift på månedens middag.  Tanken er at vi kan lage samme retten alle sammen på den dagen vi vanligvis ville hatt møte!  Mens vi spiser kan vi jo tenke litt på alle de andre som sitter å koser seg med akkurat den samme midagsmaten!  Seansen kan jo også foregå på digitale medier, det kan bli mye moro ut av det!!

Tanken er at vi kan lage samme slags middagsmat en gang i måneden, på de dagene vi vanligvis har møter (2. onsdag i hver måned).  Oppskriftene skal basere seg på tradisjonsmat, laget av norske produkter og passe til årstiden.

MÅNEDENS MIDDAG I MARS

BETASUPPE til 4 personer

1.   Kok opp en lettsaltet eller røkt svineknoke, 2 stilker timian, 2 stilker bladpersille og 10 hele  pepperkorn i ca. 2,5 liter vann.  La det trekke i 2-3 timer til kjøttet løsner fra bena.

2.   Ta opp knoken og sil kraften.  Rens kjøttet for ben, overflødig fett og svor.  Skjær kjøttet i biter.

3.   Kutt opp 4 middels store poteter, 4 gulrøtter, 1 liten selleri, 1 liten kålrot og 1 purre.  Kok opp kraften og tilsett alle grønnsakene og la det småkoke til grønnsakene er møre.

4.   Legg kjøttbitene i suppen og smak til med salt og pepper,  pynt med bladpersille.  (Det går fint å improvisere litt, timian fra boks, vanlig persille o.s.v.)

5.   Server! Vel bekomme!

Suppen kan serveres med flatbrød, vanlig brød eller rundstykker og godt smør.