"Torill's drøm" - et glutenfritt alternativ
Turi har kommet med denne glutenfrie drømmen. Hun fikk oppskriften av Torill Gullbekk for mange år siden, og derfor har hun kalt den "Torill's drøm", og jeg kan underskrive på at den er en skikkelig "Drøm".
150 gr farin og 3 egg vispes til eggedosis
75 gr potetmel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ts bakekakao -
Alt blandes forsiktig inn i eggedosisen. Stekes i en springform,ca.24 cm, ved 180 grader i 30 - 40 minutter ( prøv med en kakepinne )
avkjøl og del kaken i to.
Hvis du øker oppskriften med ca 50%, kan du bruke en større form (26cm). Fyllet behøver du ikke å øke.
1/2 plate Dronningsjokolade smeltes i litt fløte og avkjøles. Visp krem av 1/2 liter fløte og del i to . Den ene delen blandes med den smeltede sjokoladen og 1/4 plate opphakket sjokolade. Dette er fyllet i kaken. Resten av kremen fordeles over kaken og den siste 1/4 sjokoladen rives over.
Denne kaken er et kjempegodt alternativ til bløtkake!
Lykke til
Hilsen Turi