Gode emner er viktig for å laga fine leiver. Foto;Aud-Marit Netteland
Salsbua vår er klar. Foto:Randi Flatabø Opheim.
Travelt og god stemning i teltet. Foto:Randi Margrethe Bjørke.
Snart skal steikt flesk og korv på flatbrødleiven. Foto:Randi. Flatabø Opheim.
Eit yngre publikum føl ivrig med på bakstedeiene. Foto: Kristin Lemme.
Mange som ville kjøpa brimlefse. Foto:Svanhild Spilde.
Travelt i klyppe & pakkeavdelinga. Foto:Anne-Marit Lemme Eikefjord.
Pannekakerøra vert fordelt på flatbrødleiven. Foto: Randi Flatabø Opheim.
Flatbrødleiv på veg til steikjetakka. Foto:Randi Flatabø Opheim.
Ei bakar føre og den andre bakstedeia bakar etter. Foto:Anne-Marit Lemme Eikefjord.
Bygdekvinner i full sving. Foto:Randi Margrethe Bjørke.
Haustpynt på salsbordet. Foto:Svanhild Spilde.
Ei nøgde bakstedeie. Foto:Randi Flatabø Opheim.
Mange i sving for å laga brimlefse. Foto:Randi Flatabø Opheim.
Tradisjonsmat- boka for sal. Foto:Randi Flatabø Opheim.
Gjengen på første økta. Foto:Randi Flatabø Opheim.
Øvekveld før Smalehovesleppet- finpuss av alle trinna i tillaging av brimlefse. Foto: Aud-Marit Netteland
Evaluering av brimlefsa. Foto:Aud-Marit Netteland
Brita Knapstad, i gul jakke, kan me takka for at brimlefse er teken opp att som tradisjonsrett. Foto:Aud-Marit Netteland
Brimlefse på Smalahovesleppet 🐏
Bygdekvinner frå Bjørgum laga tradisjonsmat på torget. Brimlefse var frå gamalt av brukt i baksteperiodane, og vart steikt om kvelden, som ei avslutning på ein lang bakstedag.
Like sikkert som hausten er her, stod Bjørgum Bygdekvinnelag med eiga stand på Smalahovesleppet laurdag 27.september 🐏
Mange var i sving båe før og på sjølve salsdagen på torget. Korv og flesk vart steikt opp i store mengder, mange liter pannekakerøra og store flatbrødknåer vart laga på førehand. I tillegg var det nokon som laga spannabresta, baka krotakake og litt flatbrød, som me og hadde for sal.
Brimlefsa laga me på staden. Flittige bakstedeier var i sving heile dagen med å baka flatbrød, som fekk eit lag pannekakerøra på, i tillegg til flesk og korv. Leiven vart bretta i hop frå fire sider til ein stor firkant, som so vart delt opp i fire betar. Brimlefsa selde me med rømme til, og folk stod i kø framføre salsbua for å sikra seg nylaga brimlefse og anna tradisjonsbakst.
Tilbakemeldinga frå folk var at det er ekstra kjekt å sjå korleis brimlefsa vert laga. Å høyra lyden av kjevle og kjenna lukta av steikt flatbrød, får fram gode barndomsminner hjå mange. For dei som ynskjer å prøva seg på å laga tradisjonsmat heima, var det råd å kjøpa boka "Tradisjonsmat" frå Bjørgum Bygdekvinnelag.