Eta ute

Den 25 august møtte en livlig gjeng med damer til en kveld ved bålpannen. 

Etter en liten tur i lysløypen kom vi frem til tjønn-tjønna og der brant det alt på bålpanna, hær skulle det lages mat på bål. Kveldens tema handlet om å lage mat på bål. Det var Anne Grethe Hegnastykket og Silje Hegnastykket som sto for matlagingen. Begge er glad i å lage mat ute i naturen, og Silje har vært på flere turer i sommer der det blei laga mye mat på primusen. Og kom med noen tips på hva en skal tenke på når en skal lage mat ute i det fri. 

Det fins mange oppskrifter på turmat, både i bøker og på nett. Så det er bare å prøve seg frem og husk at det er mye en kan forberede hjemme, som gjør at det blir lettere å lage maten på turen og en vil spare på gassen viss en skal lage maten på primusen. Når en skal lage mat rett på bålet er det vanskeligere å regulere på varmen. Så ha med hansker som tåler høg varme slik at en kan løfte gryten lett av bålet eller en kan henge gryten over bålet.  Bruk en gryte som har litt tykk bunn, dette fordeler varmen bedre. Når en skal fyre opp en primus er det lurt å ha et vindskjold rundt. En bruker mindre gass, varmen er mer stabil og det blir fortere varmt. 

Når det kommer til mengder av mat, kan det være lurt å beregne litt mer en du trur. En blir fortere sulten og spiser ofte litt mer. Mat smaker ofte bedre på tur. Det er lurt å pass på vekten, ha med tørrmat som en tilfører fuktighet, dette sparer på vekten og en får i seg mye fuktighet når en spiser. Men ikkje glem sjokolade, det gir fort energi og så smaker det jo så godt. Eller annet godteri som gir kjapp energi til deg eller andre som trenger det. Skal en på kortere turer ta med det lille ekstra. For det viktigste av alt er å kose seg på tur, korte eller lange. 

Legger med et lite oppskrifthefte på tur mat og noen linker og bøker. 

God Tur!!

Bli medlem