Hopp til hovedinnhold

Brandbu Bygdekvinnelag

Overrekkelse av gavesjekk på 100 000 kroner fra Brandbu Bygdekvinnelag.

Ole Edvard Backe og Per Sønsteby mottar gavesjekken på 100 000 kroner fra Inger Stensrud Haug og Torhild Grønli i Brandbu Bygdekvinnelag.

Bitten Nesbakken og Eva Østen viser stolt fram adventskalenderen.

Bitten Nesbakken og Eva Østen viser stolt fram adventskalenderen.

Lage og sy lammerull

Torill Braaum i midten bak, viser fram sying av lammerull med buklist av lam. Britt Bildengjerdingen og Eva Østen er ivrige deltakere.

Adventskalenderen som er "En hyllest til poteten - i adventstid".

Adventskalenderen som er "En hyllest til poteten - i adventstid".

En kveld med gavedryss, potethyllest og sying av lammerull!

Førjulsarrangementet 22. november på Trivselshuset i Brua var fullspekket med program. Vi i Brandbu Bygdekvinnelag var godt fornøyde med å fronte så mye av det vi står for med både tradisjonsmat med å lage lammerull, fremme potiten og demonstrere håndverksteknikker som krever sin kunstner.
Vi startet møtet med gavedryss til Stiftelsen Størenslunden Park.

Vi åpnet med å overrekke 100 000 kroner til Stiftelsen Størenslunden Park. Ole Edvard Backe og Per Sønsteby var vel fornøyde med gaven og ga oss veldig god informasjon om den fantastiske fine parken Størenslunden har blitt med servicebygg og nydelig scene. 

Salget av storstua Bergslia ga oss som en av tre eiere gode penger på lagskontoen. Nå har vi råd og veldig lyst til å støtte oppunder lokale prosjekter og aktiviteter som favner mange i bygda. Det er viktig for oss å være en positiv aktør i kommunen og ingenting er bedre da, enn å støtte et så fenomenalt flott anlegg som Størenslunden har blitt. Her vil vi være med å sette et lite «fotavtrykk»!  

En hyllest til poteten – i adventstida
At flere av oss er ivrige potetentusiaster er helt sikkert. I Brandbu Bygdekvinnelag har vi i hvert fall to av det slaget. Bitten Nesbakken og Eva Østen har i høst laget en hyllest til poteten i form av en adventskalender. Denne kan du få kjøpt ved å henvende deg til Eva, Bitten eller hos Brandbu Bokhandel og Hadeland Landhandel i Vassenden.😍

Lammerull krever god nål og godt håndlag. Torill Braaum, med all sin erfaring med matlaging, viste oss åssen du lager og syr lammerull.

I storsalen hadde vi stasjoner med demonstrasjon av julepynt i never ved Anne Marie Bjerke-Egge. Britt Bildengjerdingen hadde tatt med flotte quiltede julehjerter, Jane Johnsen hadde med sølvarbeid og de flotteste strikkede ting, Solveig Sangnæs ordnet med julepynt og Ingeborg Sæthre disket opp med nystekt strull.

Nydelig servering og loddsalg ble det også tid til.

Foto: Eva Østen og Inger Stensrud Haug