Hopp til hovedinnhold

Fyresdal Bygdekvinnelag

Braubaking

Lefsebaking

Tradisjonsmatkurs for barn

Gutta igang med kavring til "Tilslørte bondepiker"

Våre flinke kurshalderar smakar på suppa

Tradisjonsmatskulen


I går kveld avslutta vi "Tradisjonsmatskulen", eit prosjekt i Norges bygdekvinnelag.


Vi har hatt lefsekurs og flatbrødkurs for vaksne, men i går var det ungane sin tur.

Vi avslutta Tradisjonsmatskolen med 17 ungar på skulekjøkkenet, vi laga krema rotgrønnsaksuppe, jordeplekaker/lomper, tilslørte bondepiker og skulebrød. Kjempemoro med kjempeflinke og greie ungar. 

Før jol i 2018 var vi 10 damer som lærte å bake lefser slik Berit Lien gjer det, vi kjevla, steikte og smurte, og alle sikra seg lefser til jol.

Før påske 2019 var vi klare for å ake brau. Tordis Jørstad viste oss koleis ho gjorde det. Vi var 12 damer på skulekjøkkenet denne kvelden, og alle fekk med seg brau heim til påske.