Tradisjonsbærende lefsekurs
Det er ingen tvil om at lefsekursene våre er populære, da vi nok en gang har fullt hus!
Flere av damene har aldri bakt egne lefser selv, og alle gleder seg veldig til å begynne å kjevle. Men først må deigen få riktig konsistens. Kursholder Hanne viser hvordan "pølsetrikset" fungerer for at du skal se at deigen er fast nok til å kunne kjevles. Sprekker pølsa opp når du bøyer den, må du ha litt mer mel! Så enkelt, og akkurat så vrient er det.
"Jeg fikk lov til å steike lefsa, men kjevlinga var det mamma og bestemor som sto for" forteller ei som nå for første gang får kjevlet ut en flott, rund, tynn lefse selv. "Pappa fikk stå for kostingen, men jeg får del ta det og selv denne gangen" humres det muntert. For her er mye som skal passes på, ikke vil vi ha hull i lefsa, vi vil helst ha den så rundt som mulig, selv om det egentlig ikke har så mye å si, og vi må steke akkurat passe. Hanne har et godt blikk med på alle, kommer med mange gode råd og tips.
Konsentrasjonen og iveren er stor, og lydnivået veksler mellom knyst stille konsentrasjon og høy latter og "kakling". Ikke bare er dette skikkelig kjekt for å lære en flott tradisjonsrik norsk, matkultur, men det er også meget sosialt og kjekt å tilbringe en kveld sammen for å lære noe nytt.
På prisutdelingen til Matprisen vant Norges Bygdekvinnelag i kategorien "Årets formidler"!
Utdrag fra juryens begrunnelse;
"Det er mye som tar vår oppmerksomhet, og vi trenger dem som ber oss orientere oss mot det som er viktig. Mat er et uendelig og samtidig presserende tema. [...] Årets vinner ser bakover, fremover, og inn i tiden vi lever i."
Les mer om prisutdelingen og hele begrunnelsen her