Hopp til hovedinnhold

Heddal Bygdekvinnelag

Bygdekvinnelaget med friske grønnsaker og grønnsakssuppe

Heddal Bygdekvinnelag på Frivillighetens dag 17.09.22. Foto: Tonje Harbek Brokke

Heddal Bygdekvinnelag på Frivillighetens dag 17.09.22.

17. september var det Frivillighetens dag på Bok og Blueshuset på Notodden, og Heddal Bygdekvinnelaget hadde en flott stand.

Ferske, fine grønnsaker rett fra åkeren ble brukt både til utstilling og til grønnsakssuppe på Bygdekvinnelagets stand på Notodden. Notodden Hageland sponset Bygdekvinnelaget med 200 frøposer, og disse ble delt ut til alle som var interessert i å lage sin egen grønnsakshage hjemme - enten på balkongen, i pallekarmer eller i hagen hjemme. Det ble laga en utstillingsmodell i glassmonter for å vise hvordan man kan bygge opp en balkongkasse for gode dyrkingsforhold, og alle ble oppfordra til å prøve å dyrke grønnsaker hjemme. De som ville delta i neste års grønnsaksåker i Tåråfjellvegen skrev seg ned på liste - men det er fremdeles plass til flere barnefamilier som har lyst til å lære om dyrking av organiske grønnsaker, så det er bare å ta kontakt med leder Laila Glittenberg Moen for mer informasjon.

Grønnkål, rødbeter, knutekål og andre grønnsaker fra årets avling i grønnsaksåkeren var til salgs for en rimelig penge, og ble selvsagt også brukt til å lage 20 liter varm grønnsakssuppe som ble delt ut gratis sammen med hjemmebakt flatbrød til ivrige og sultne besøkende til standen. Det var ikke en dråpe igjen da dagen var over, og suppa fikk følgende skussmål:

Dette er den beste suppa jeg noen gang har smakt!! Kan jeg få mer? (gutt, 10 år)

Vevgruppa var også representert med flotte arbeider og annet hjemmelaget håndarbeid som de lager når de møtes hver tirsdag på gamle menighetshuset i Heddal, og fine gaver ble loddet ut som gevinster. Bygdekvinnelaget hadde også med eget plantefarga garn, og fikk med mange nye deltakere til Bygdekvinnelagets plantefargingskurs til våren (i samarbeid med Strikkelåven i Heddal). 

Flott håndarbeid! Foto: Tonje Harbek Brokke
Flott håndarbeid! Foto: Tonje Harbek Brokke