Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

Minneord om Anne Lise Rustad


Vårt mangeårige medlem og bygdesøster Anne Lise Rustad døde 29.03.22 og ble begravet fra Hillestad kirke 7.april 2022.

Minnetale om Anne Lise Rustad.

Hillestad Bygdekvinnelag har mistet et verdifullt medlem.

Anne Lise står i medlemsprotokollen fra 70-tallet, altså medlem i nesten 50 år. Hun kom tidlig inn i styret, fra 1976, hun var nestformann i -76/77, alt i 1975 var hun personlig vara for Gunhild Guthus. Hun var sekretær fra 1978 til 1982 og var en ualminnelig dyktig og solid sekretær, nøye førte referater og vedtak. Jeg har et utklipp fra 1976, ved lagets 40 års-jubileum hos Hanna Marie og det har Anne Lise skrevet og sendt avisa.

Jeg tror hun har vært i styret i flere år enn de fleste, uten å ha vært formann. Etter årsmøtet i 1996 står det i protokollen:

«Anne Lise vil gjerne ha en pause fra styret, som hun sjøl sier: Jeg vil heller lade opp til formannsjobben neste år». Men det ble hun aldri og det var ikke fordi hun ikke var ønsket.

Anne Lise deltok på kurs i «stell av smågris», de hadde gris på Eplerud.

Hun ble valgt inn i dokketeaterkomiteen i 1982, ja, det er nesten ikke den komiteen Anne Lise ikke har vært med i:

Markedskomiteen, der hun var den som alltid ordnet pent vær, vært i temakomite utallige ganger, og vi husker godt i 1990 der hun stod sammen med Christoffer Næss og Else Løken med tema «Melk». De separerte og delte ut smaksprøver. Hun har vært i turkomite, arrangementskomiteen i mange år, komite til både 50 og 75-års jubileer.

 

Hun har vært i kvinnepolitisk utvalg og KFB-kontakt i 4 år. Anne Lise har pyntet kirken og har bakt kaker til nesten alle anledninger i alle år, og hun har vært bakeansvarlig på markedet sammen med Berit Tronrud.

 

Nå har jeg nevnt alle verv og komiteer, men jeg vil også nevne noen av hennes personlige egenskaper som var minst like viktig.

Bjørg sier, og det vet vi andre også: Hun var god på å lage god stemning, alltid moro å være der Anne Lise var. Og hun var flink til å se folk omkring seg. Hun lå ofte lavt i terrenget, men hun så litt videre og satte store krav til seg selv. Når hun påtok seg en jobb, visste vi at det ble solid og skikkelig.

Anne Lise var kreativ og veldig flink med pennen, hun har skrevet mye og har diktet sanger til våre jubileer. Når Anne Lise gjorde noe var det ordentlig og solid arbeid og hun var lett å spørre om tjenester. Og hun var morsom, hvem husker ikke «diva-aften» vår, der Anne Lise kom i rosa silkepysj, med en boa rundt halsen, Utvilsomt noe vi ikke glemmer.

Anne Lise ble syk for noen år siden, men det var gledelig at hun kom i Gapahuken ved 85-års-jubileet vårt i fjor. Den siste tiden var hun på sykehjemmet i Holmestrand, der hun sovnet inn natt til tirsdag 29.mars- nesten 80 år gammel.

Vi takker for hennes store og solide innsats for laget vårt.

I takknemlighet lyser vi fred over Anne Lise Rustads gode minne.

Torunn B.Solberg