Årets høydepunkt kommer om våren

Hvarnes bygdekvinners høydepunkt er avleggerauksjonen.  Forberedelsene har foregått i svært lang tid allerede.  Avleggere er satt i ny jord, planter er blitt delt og har fått vokse seg til presentable til auksjonsdagen. 

Vår dyktige auksjonarius Kirsten Landsverk tok fatt på oppgaven med stor iver. Det ble formidlet gode omtaler av hver eneste plante.  Klubba som denne kvelden var ei tresleiv ble slått i bordet mange ganger og kasserer Anne Hvarnes Nordkvelle noterte ned hvert bud som ble akseptert.

Først ut var små planter som godt kunne tåle litt tørke, så de kunne passe i ethvert hjem. Plantene ble presentert på løpende bånd med historier og utfyllende kunnskap om hvor de kom fra, at det var sneglefri jord og hvor de likte å bli plantet når det gjaldt sol og skygge.  Plantene som ble solgt denne kvelden var akeleie, svigermors tunge, valmue, hvit syrin, pelargonia. engnellik, margeritter, vila de paris, stemor, iris, spragle, timian, inneplante som ble kalt støvfri, sitronplante, nellik, salvie, eføy, sukkulenter, agave, øgletunge, pelargonia, sedum staude og noen som skiftet eier før navnet rakk å bli notert. Det var mange planter som gikk over bordet denne kvelden og vi gleder oss allerede til neste år.

 

Informasjon fra leder Torild Sønsthagen:

Bygdekvinnelaget søkte kommunen om 60000,- og fikk innvilget 50000,-.  Når det gjelder lydanlegget i kirken venter vi på svar fra menighetsrådet.

Sommeravslutning vil finne sted på Glasshytta i Vivestad og det blir samkjøring fra Fredheim. Meld fra til leder hvis du kjører direkte tlf. 913 49 315.

Informasjon fra Camilla Fauske: Hun er turleder for Den Norske Turistforening (DNT) og det vil bli arrangert tur på Hardangervidda 1.- 4.8.19. Det vil bli båt inn til Mogen og arrangert gåturer daglig, så det er opp til hver enkelt hvor mange turer man deltar på. Prisen for turen vil bli på ca. 5000 kr. med tre overnatttinger.

Bli medlem