Julemøte og kvinnerUT

Denne kvelden ble det dekket festbord med julepynt og det var spenning knyttet til hvor mange av de inviterte som ville komme i anledning kvinnerUT.  Det ble servert julemat levert fra Spar Kvelde som besto av tradisjonell ribbe, medisterkaker, medisterpølser, surkål, rødkål og brun saus.

Leder Torild Sønsthagen ønsket velkommen og kvelden ble innledet med julesangene jingle bells og det lyser i stille grender med vår dyktige sanger Hildegard Søli Berge som forsanger.  Lukten av god julemat spredde seg på Fredheim og det var god stemning med mye prat og latter. Leder hadde en overraskelse til de fremmøtte. Det var limt lapper under tilfeldige stoler og den heldige kunne ta med seg en blomst hjem. Kveldens store overraskelse på lappen var gratis konsert med Black and Lekker 12.12. Hildegard oppfordret oss andre som gikk glipp av gratisbilletten til å løpe å kjøpe billett, for dette er en konsert som er verdt å få med seg.

Det ble sunget nå har vi vaska gulvet og dreaming about a white christmas før desserten ble servert. Desserten var kveldens andre overraskelse og helt i bygdekvinnenes ånd.  Det var store flotte byggrynsfromasjer med rød stikkelsbærsaus laget av kokken Hildegard. Fromasjene var pyntet med pepperkaker og mandler.

 

Det ble delt ut program for neste års aktiviteter og liste over hvem som har ansvar for pynting av kirken når det er gudstjeneste.

Det beste med julen er tradisjoner og at de videreføres hvert år. Bygdekvinnenes tradisjonelle julekurv med en gave til hver er et hyggelig innslag på julemøtet. Som seg hør og bør fikk innbudte gjester lov til å trekke sine nummerlapper og få pakker først. Takk til Anne Hvarnes Nordkvelle som jobbet iherdig for å lage lapper og nummerere alle pakkene, slik at vi alle kunne få med oss en julepakke hjem.

 

Det ble delt ut oppmerksomhet og takk til damer som har gjort en ekstra innsats for laget. Jorunn Hogstad for mange års arbeid med å sette opp liste for pynting i kirken, Aud Moe for å ha laget programmet med flott layout til oss nok en gang, Hildegard Søli Berge for kveldens flotte dessert,

 

Reidun Ragnhildrød avsluttet et vellykket julemøte med å lese fra boka: Lesebok for lågendølinger av Bjørn Bergene. Temaet denne gang var sanitetsforeningens årlige julefest på Skovly. Det var her de korteste andaktene og største julepakkene fantes. Det kom varme fra en stor bjønnovn i lokalet og det varmet så malingen skallet av veggene. Bygdefolkene hadde pyntet et stort juletre og møtte opp til juletrefesten med stive kraver og trange sko.

Samtale mellom to gutter som viser at julen også kan være krevende, er når man skal snakke om julegaver og ikke har fått den forventede gaven. Samtalen forløp på følgende måte; Hva har du fått til jul? Jeg har fått nikkers. Hva?? Nikkers er vel ikke en julegave. Jeg har fått hoppski. Ikke lett å være del av den dialogen. Men når kameratene fant kakeboksen med krumkakene som emissæren skulle få når andakten var over, var festens høydepunkt for guttene da de koste seg med kakene mens andre lyttet til andakten.

Reidun avsluttet med julebrev fra en slektning i Odalen som fremkalte mye latter underveis i opplesingen. Brevet handlet om slektninger som ønsket å komme på besøk i jula med fire barn og skriver at barna liker alle kakeslag og brus. Livretten til mannen er kalkun i mystisk fløtesaus, den er krevende å lage, men du lærer etterhvert. Onkel må ha diett, så du får tilsendt en liste over hva han kam spise. Vi kan også komme en uke før jul og onkel kan ta med munnspillet og spiller mer enn gjerne for dere. Vi har to hunder og kattemor har fått fire små. Vi voksne tar med klut og håndkle. Så vi ikke lager noe bry for dere.

 

Neste møte på Fredheim 6.januar kl. 19 med Quiz.

 

 

Bli medlem