PERLER AV SANGER, REBUSQUIZ OG STRØMMENS VELSIGNELSE

Visste du at i Hvarnes bor det ei kreativ dame, hun designer mønstre, maler og skriver egne sanger. Vi fikk oppleve hennes flotte sangstemme, innlevelse og uttrykk, så vi kunne gjerne vært i flere timer til.

JANUARMØTE 7.1.19

Det var godt oppmøte og leder Torild Sønsthagen håpet alle damene var klare for det nye året. Hun ga deretter noen praktiske opplysninger:

En bok ble sendt rundt og det var fint om alle signerte, slik at det ble mulig å se hvor mange og hvem som var tilstede på aktuelle møter.

Det er to påmeldte til bygdekvinner på lading 1.-2.2.19 på Wasilioff og kan ta med seg inspirasjon tilbake.

Jorunn Hogstad har i mange år vært ansvarlig for listen til pynting i kirken. Hun ønsket avløsning og alle ble oppfordret til å tenke, om det var en oppgave man kunne utføre.

Kveldens høydepunkt var uten tvil vår egen Hildegard Søli Berge. Hun fremførte flere sanger akkompagnert av Inger Johanne Lavall. Sistnevnte kjente til bygda vår, da hun hadde vært organist i Hvarnes kirke fra 1994-1995.  Alle sangene var flotte, men jeg vil trekke frem to av sangene som ble fremført. Den første sangen var skrevet av Hildegard etter et foredrag av Even Sundby fra nabobygda Kvelde. Inspirasjonen kom av hans oppfordring om å gi til andre, så får du mer energi selv. Det førte til sangen Et uventet smil. Den andre sangen jeg vil trekke frem er Vår beste dag med tekst av Erik Bye og melodi av Jon Rosslund.  Sangen ble skrevet til Signos 100 års jubileum i 1998.

Neste aktivitet var rebusquiz og kveldens oppgaver var å finne frem til stedsnavn i nærheten og utenlands. Loddsalg og utlevering av gevinster er en fast og viktig del av møtene.  Denne kvelden var det noen bord som håvet inn gevinster, mens andre bord fikk lite eller ingenting.  Og slik må det være, så det er bare smøre seg med tålmodighet til neste møte og nye sjanser i februar.

Takk til vertinnene Aud Moe og Elsa Ødegaard for gode speltrundstykker og flott vannbakkelskringle.  Astrid Landsverk oppfordret Hildegard til å lese et dikt av Hans Børli «ingen bør være alene, men er man alene kan man se på stjernene». Opplesningen fremførte Hildegard med glans, så sang og dikt hører vi gjerne igjen.

Reidun Ragnhildrød avsluttet kvelden med å lese fra boka himmelske pannekaker av Bjørn Bergene. Hans bøker handler om bondesamfunnet i Lågendalen, den gang han vokste opp. Nå fikk vi høre om da strømmen kom til bygda og hester, kuer og friere som lusket langs gårdene etter tjenestejenter gikk i bakken av strømgjerdene. Alle hendelsene i fortellingen gikk så hardt utover de involverte at referenten trodde kapittelet het strømmens forbannelse, men det var visst strømmens velsignelse og det er noe helt annet.

Neste møte  4.2.19 kl.19 på Fredheim.

Bli medlem