Hopp til hovedinnhold

Kråkstad Bygdekvinnelag

de vakreste festdrakter av ombrukstekstiler

Omsømgruppas egne medlemmer viste fram noen av sine egne kreasjoner

Slips-skjørt på vranga

Litt sunn munngodt må til, på en kveld som denne

Ombruk og redesign, skinn og tekstil

Astrid Hoel takker Kristin for inspirasjonskvelden

Inspirasjonskveld med Kristin Jørgenvåg fra Det store symesterskapet!

Med prosjekt Nøysom i bakhodet og på initiativ fra Astrid Hoel fra vår egen Omsøm- gruppe, inviterte Kråkstad bygdekvinnelag Kristin Jørgenvåg til å holde en inspirasjonskveld for oss. Og for en kveld det ble! Over 60 ivrige frammøtte fikk en engasjert innføring i redesign- og omsømsverden.

 

Kristin startet med å fortelle oss om sin bakgrunn, der hun allerede fra barndommen fikk opplæring og inspirasjon i søm og gjenbruk av tekstiler fra sin mor.

Kristin er utdannet  kunst og håndverkslærer, og jobber mye med sosiale medier som Instagram og Pinterest der hun deler av sitt engasjement og inspirerer andre til redesign og omsøm. Hun holder også kurs og foredrag, og er særlig opptatt av at barn og ungdom bør få prøve seg fram og få opplæring i søm og håndarbeid samt bevisstgjøres tidlig på å ta vare på verdier gjennom gjenbruk. 

Hun satte også fokus på forbruket vårt i vår materielle del av verden, preget av bruk og kast. Hver nordmann har ca 350 klesplagg i skapet, hvorav mye aldri blir brukt og altfor mye havner i søpla. Dette må snues. Hun kom også inn på tekstilindustrien og miljøhensyn, og bruk av olje og mikroplast i denne industrien.

Kristin hadde med seg (som en kan se på bildene) mye av sin produksjon denne kvelden. Det var prosjekter av forskjellig vanskelighetsgrad;  fra halskjeder til skjørt, kjoler, vesker, skinnjakker, og til flotte festdrakter. Hun gikk igjennom plagg for plagg, og fortalte hvilke stoff hun hadde valgt og hvorfor samt hvordan hun hadde gjort det. Her ble noen og enhver inspirert! Flere deltakere fra vår egen Omsømsgruppe hadde på seg sine kreasjoner, og fikk vist fram litt av egne ferdigheter og kreativitet.

Astrid Hoel fra omsømsgruppa  takket Kristin for 2 flotte timer, og med seg fikk hun matboken vår «Mattradisjoner fra Akershus».

 

Serveringen denne kvelden besto av frukt- og grønnsaksfat m/dipp, samt en liten sjokoladebit til kaffen. Litt søtt må til!

Alle hadde fått et lodd ved inngangen, og mange fine blomster og el-lys til å bruke ute nå på høsten ble delt ut.

Lagets leder, Bodil Berg, reklamerte for Aktivitetsverkstedet vårt den 2.nov., som er vinklet opp mot Nøysom- prosjektet og denne gang rettet mot barn og ungdom.

Omsømsgruppa vår er også en møteplass,  for voksne/unge voksne og åpen for alle. Og flere aktiviteter innen prosjekt Nøysom skal det bli i -25, så følg med!

 

En stor takk til Kristin for masse ny inspirasjon til kreativ nøysomhet!