Tradisjonsmatskolen
Det er artig å lage potetball!
Vågbø 4H ville gjerne lære seg å lage tradisjonsmat. Det var potetball som sto på ønskelista, og hvem er vel bedre rustet til å lære fra seg å lage potetball enn Meisingset Bygdekvinnelag!
Det ble en hektisk og artig kveld på kjøkkenet, og ballen smakte fortreffelig.
Potetball til ca 5 personer
3 kg poteter
1 stk løk
2 ts salt
1/2 ts pepper
2 dl hvetemel
6 dl byggmel
Potetene males på kvern sammen med løken. Hvetemel og byggmel has i røra, og alt blandes sammen til passe deig. Deigen formes til runde boller og legges i kokende vann. En kan med fordel bruke kjøttkraft eller buljong til å trekke potetballen i.
Ballen kokes ca 1 time. Serveres med kokt gulrot, kålrot og bacon. Noen bruker også sukker, sirup eller duppe til. Drikke til kan være surmelk, melk, saft eller vann.
Vel bekomme!