Hopp til hovedinnhold

Nordre Modum Bygdekvinnelag

Melposer gammelt korn
Brød rundstykke og kjeks
Brøddeig
Maren Wiger
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift

Gamle kornsorter startet 2023!

Nordre Modum Bygdekvinnelag var så heldige å ha Maren Wiger på besøk for å fortelle om gamle melsorter produsert av Sigdal Mølle og baking med disse.

Vi var 17 damer samlet på Brunes en torsdag kveld og fikk lære om de gamle kornsortene Emmer, Enkorn, Spelt, Dálá Landhvete og Svedjerug som 20 bønder og medeiere produserer økologisk sammen med Sigdal Mølle.

Maren fortalte og viste også hvordan man kan og bør bake med de gamle kornsortene.  Hun gav oss også kopi av noen oppskrifter, noen er lagt ved som bilder her.

Hovedtipset  var:  God tid (lang heving) + former = Godt Brød. 

De gamle sortene bør gis lang hevetid, så heller mindre gjær/surdeig og mer tid. Samtidig bør deigen eltes minst mulig, kun til den samler seg, så derfor er former et godt alternativ. 
 

Vi var så heldige at vi fikk smake både rundstykker, brød og kjeks til kaffen. Det var også flere som fikk kjøpt ferdige produkter eller mel med seg hjem, så det var en glad gruppe damer som takket for kvelden.