Hopp til hovedinnhold

Nordre Modum Bygdekvinnelag

Prosjekt Nøysom - tema dyrk selv og unngå matsvinn

Nordre Modum Bygdekvinnelag engasjerer seg i Nøysom prosjektet til Norges Bygdekvinnelag og som en del av dette var flere av damene våre med når skoleklasse fra Vikersund skole besøkte gården til Maren Wiger nå i vår. En hyggelig opplevelse både for elever og damer og damene skal også være med til høsten.

Nøysom prosjektet har flere hovedpunkter som fokus, hvor to av disse er «dyrk selv» og «unngå matsvinn». Dette er temaene i opplegget med skoleklassene fra Vikersund Skole når de besøker gården til Maren Wiger om våren og til høsten. Nå i vår var elevene med og laget såpotter av avispapir som ble fylt med jord og hvor det ble sådd grønnsaker som senere skulle plantes ut på jordet - dyrk selv. Så såpotteproduksjon og såing var en av aktivitetene nå i vår og hvor damene fra Nordre Modum var medhjelpere. Det ble også tid til å hilse på dyra og steke lomper på takke sammen med damene for å bruke opp potetrester fra fjordårets avling på vårparten - unngå matsvinn.

Det er også en del to av dette opplegget til høsten - mulig blant annet med en grønnsakssuppe på «rart utseende» grønnsaker som høstes fra det som ble sådd i vår.