Ane lager kanelsnurrer
Ane lager kanelsnurrer
Smakfullt resultat
Smakfullt

Gjærbakst på årets første kvinnekafé

Gjærbakst er en vanlig tradisjon i Norge, men ikke like vanlig over hele verden. På første kvinnekafé i 2020 viste Ane hvordan man kan lage mange forskjellige ting ut av en enkelt deig.

Det er ikke helt presist å si at det var årets første kvinnekafé, men det var den første med vårt lag på plass. Tirsdag 28. januar var det gjærdeig som sto i fokus. Ane hadde laget ferdig en deig på forhånd, men hun viste også hvordan deigen lages. Så viste hun at hun som Ingrid Espelid Hovik var godt forberedt og kunne gå direkte videre. Utgangspunktet var en ganske enkel deig, men den ble til klippekrans, klippede stenger med vaniljefyll, skoleboller og kanelsnurrer. Det ble fylt med makronfyll, vniljekrem og rosiner, smør, sukker og kanel. Resultatene så forskjellig ut og smakte forskjellig, men alt var kjempegodt. Våre utenlandske venninner fulgte interessert med og deltok ivrig i smaking av resultatet. Mange av dem hadde nok ikke bakt kaker med gjær før, men ble inspirert til å prøve. Også vi andre plukket opp noen triks og tør muligens prøve noen nye varianter. Det ble en hyggelig og vellykket kveld som også inkluderte gode samtaler.

 

Bli medlem