Ville supper
Ville supper
Kokken i arbeid
Kokken i arbeid
Nærstudier
Nærstudier
Mer vill mat
Mer vill mat
Wrap med geitrams
Wrap med geitrams

Ville vekster i flott vær

Når en skal studere ville vekster og lage mat av dem etterpå i varmt, fint sommervær, er det fint når en kan lage til et utekjøkken.

Når det er så varmt og fint ute som det var 30. mai da vi skulle ut og finne ville vekster som en kan lage mat av, da er det flott å slippe å stenge seg inne på et varmt kjøkken. Derfor ble det rigget opp et utekjøkken i hagen hos Ane og Halvor Grøndahl på Auli Østre. Dette var møtestedet, og da klokka hadde passert sju, tok Eva Øvren de fleste med seg på en kort rusletur for å se hva som var å finne i veg- og skogkanten. På en tur på noen hundre meter var det ganske mange forskjellige arter. Vi fant små fioler som kunne brukes som pynt og forskjellige blader som kan brukes til salat, ungdomskilde, suppe, innpakning, krydder, hostesaft, flueskremsen og plaster. Så tidlig på sommeren er det ikke alle planter som har nådd voksen størrelse, og vi må være forsiktig med hva vi plukker og passe på å ikke forveksle arter slik at vi putter i oss noe som er farlig for oss.

Mens de fleste var ute og ruslet, forberedte Ane noe av serveringen samtidig som hun underholdt dem som ikke følte for å gå tur. Som vanlig hadde vi jo nemlig «juksa litt». Da turgåerne kom tilbake, måtte de andre få se hva vi hadde funnet og tatt med tilbake. Drøyt 20 damer så deretter hvordan Ane gjorde ferdig retter som wrap med geitrams, syrnet kål, bacon og aioli laget på stedet. Det ble også laget brenneslesuppe og suppe à la grøftekant. Vi lagde også skvallerkållasagne og brennesle-pai. På forhånd var det tilberedt en focaccia som også inneholdt ville vekster,  og det ble servert saft av geitrams. Som avrunding på måltidet fikk vi is med løvetannsirup og rabarbrasuppe. Det ble mange gode smaker og veldig hyggelig sammenkomst i det nydelige forsommerværet. Veldig hyggelig at også noen av de nye venninnene våre fra Eritrea og møteserien «Kvinner møter kvinner» deltok.

Ville vekster

Norges Bygdekvinnelag har stadig gående råvareaksjoner. For tredje år på rad er det "ville vekster" som er råvaren.

Bli medlem