Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød

Melkesyregjæring

Melkesyregjæring/surdeigstarter

Sauerkraut

Sauerkraut eller surkål

Feb
19
Wed

Kurs i fermentering

Moelv kulturhus, kafèen i kjelleren
-
Turid Espelund Haugen Mob. 95076783

Velkommen til kurs i fermentering med Ringsakers egen ekspert,
Ingvild Lien fra Korsviken Gård
Hun driver gården som markedshage, har høner i hagen og baker surdeigsbrød. Egg, brød og grønnsaker selger hun bl.a. fra ei hylle på nordveggen av huset sitt.
I tillegg holder hun kurs i fermentering.

På fermenteringskurs lærer du kunsten å konservere fantastiske råvarer og gi de økt næringsinnhold og ekstra gode egenskaper.
Å spise fermentert mat kan påvirke tarmfloraen på en god måte, som har vist seg å kunne å virke positivt både fysisk og psykisk helse.

På kurset får du prøve deg i praksis og får med deg dine egne krukker med grønnsaker hjem, der du fortsetter fermenteringsprossesen. Vi har også en teoretisk gjennomgang av mange andre fermenterte produkter. Du får med deg et oppskriftshefte og anledning til oppfølging via epost/telefon i etterkant.

Ta med deg en god kniv til å skjære grønnsaker med og en skjærefjøl, gjerne i tre, samt klær som tåler litt søl. 

 

Kurset koster kr. 980,- inkl. alt du trenger. Bindende påmelding med Vipps til 531692 (Ringsaker bygdekvinnelag)

Du får også kjøpt surdeigsstarter av Ingvild.

Påmelding til Turid Espelund Haugen, mob. 95076783 eller ringsakerbygdekvinnelag@outlook.com

Fotograf er Ingvild Lien