Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Foredragsholder Annechen Bahr Bugge

Kveldsmat

Bygdekvinner i forundringsland den 5. okt. kl. 18.00


AVLYST !!!  På avgrunn av coroan og lav deltagelse må vi dessverre avlyse, men håper og komme tilbake til  temaet neste år!


 


                          «Fattigmenn, Tilslørte bondepiker og rike riddere»


Selvforsyning, kortreist, bærekraft, import – pandemier


Hva kan vi lære av matkulturen vår?


Annechen Bahr Bugge, sosiolog og forsker har mye på hjertet etter mange år med forskning på mat og matkultur


Servering av kveldsmat, kaffe og kake! 


Orientering om stedet og underholdning av kveldens vertinne Marianne Medlien


 


Kom gjerne i god tid så rekker du og se deg om både i "de utenkte tankers tårn" og det nye flotte gårdsmuseet.


 


Servering av kveldsmat, kaffe og kake!   

Annechen Bahr Bugge er sosiolog (dr.polit) og forsker I ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet - storbyuniversitetet. Hun har i en årrekke forsket på problemstillinger knyttet til mat og spisevaner. I 2005 tok hun en doktorgrad i sosiologi ved NTNU. Avhandlingen hadde tittelen "Middag - en sosiologisk analyse av den norske middagspraksis". Hun ga i 2019 ut verket "Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere", en bok om spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid. Boken tar blant annet for seg spørsmålene: Hva og hvordan har nordmenn spist opp igjennom tidene? Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt videreført og endret? Og hva kan vi lære av vår mathistorie? Visst du at – sjokolademelk faktisk ble markedsført for å få slutt på kaffedrikking blant barn!

 

Sitat fra boka!

«Bugge forklarer at beskrivelser av matkulturelt forfall ikke er noe nytt. 1800 tallets bondekoner ble beskyldt for å være både urenslige og elendige til og koke grøt. I våre dager hevdes det at folk hverken kan lage mat eller har tid til og spis. Frossenpizzaen går ned på høykant – til og med på juleaften. Men hvordan har det egentlig stått til med matlagingen i de tusen hjem».

 

invitasjon_til_fellesmote_5.okt_.20b.pdf