Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Bærekraft, grønnsaker, selvberging

Bærekraftig mat er målet for Geimyras matkultursentere for barn

Bakedag med Ringsaker bygdekvinnelag

Medlemmer i RBK i full gang på bakedag på Geitmyra matkultursenter i Brumnddal

råvarer, ingeredienser, matlaging

Inger forbereder et måltid sammen med barna. Mange detaljer som skal på plass!

Veiledning, håndverk

Gyro veileder og forklarer dagens klasse. Her er det innmat som er tema.

Innmat

Råvarer til dagens menyer. Ser du hva det er?

Slakt, partering, innvoller

Bruk hele dyret var tema, og vi fikk snakke litt om hvem vi er og hva vi holder på med.

Gratulerer! Geitmyra matkultursenter for barn har vunnet årets kompetansepris!

Så gøy, og så flott at denne organisasjonen som gjør en så flott jobb for og med barna våre, at de får en skikkelig klapp på skuldra av matbransjen under Landskonferansen for Restaurant og matfag! Geitmyra matkultursenter for barn består av 4 sentre, Oslo, Kristiansand, Trondheim og her hos oss i Brumunddal i Ringsaker.

Vi RBK er aktivt med å støtter det gode arbeidet de gjør. Vi har vært med på alt fra lefsebakst på takke til å lage Ballepizza av baller fra en stakkars vær under mottoet "Bruk hele dyret" Vi har forpliktet oss til å framsnakke og hjelpe til med markedsføringen, noe som slett ikke er vanskelig når man ser entusiasmen og gleden over mestring både hos barna og det flotte teamet som jobber der under ledelse av Gyro Knutsdotter.

De har ofte tilbud til familier i helgene med forskjellige temaer, men bærebjelken er alle skolebarna som får komme dit som en del av undervisningen å lære matlaging fra bunnen av og smake på alt mulig og ikke mulig. Alle bidrar i grupper, og til slutt spiser de det de har laget. 

Ønsker dem lykke til videre!

Bildene er fra da RBK var med på aktiviteter der i 2021

https://www.geitmyra.no/om-oss-ringsaker

 

Tekst og foto: Turid Espelund Haugen