Hopp til hovedinnhold

Romedal Bygdekvinnelag

Byggsalat med rødbeter og grønnkål

Flott temakveld på Bryhni Søndre. Tradisjonsmatskolen


En mørk og regntung novemberkveld møttes 15 glade kvinner på Bryhni Søndre i Romedal for en inspirerende kveld med tema Bruk av bygg i din hverdagsmat. #Tradisjonsmatskolen :) 

Styret i Romedal bygdekvinnelag har meldt på laget vårt på NBK's satsing på Tradisjonsmatskolen og vi har valgt tema Bygg - hvordan bruke dette kornet mer i vår hverdagsmat. Det er sunt for kolesterol og kropp - og det dyrkes jo mye bygg i bygda vår så det er på en måte lokalmat også! Det fleste av de 15 kvinnene som var tilstede brukte lite bygg i sin hverdagsmat men gledet seg til å lære mer og bli inspirert!

Oddrun Merete R. Sagevik og Øyunn Kleppe Normann fra styret i RBK hadde forberedt dette arrangementet svært godt og sammen med vertinne Eva Kragnes! Vi fikk sitte rundt langbord i den flotte salen i 2 etasje i hovedbygningen og ble servert en herlig byggsalat kokt av byggkorn, kyllingkraft, rødbeter, grønnkål og kjøttbiter. Herlige farger og god smak og en enkel rett som kan serveres varm eller kald - og som tilbehør eller smårett. Vertinnen Eva på denne flotte gjestegården fortalte så om sin bruk av bygg både til fisk, byggotto (risotto med bygg), bakst og andre retter. Hun pleide ikke å legge kornene i vann et døgn før (en lettelse for forsamlingen). 

Oddrun Merete og Øyunn hadde samlet flott byggoppskrifter til et hefte (se vedlagt her) og lagd Granola med knasende Duga bygg-flak som alle fikk hvert sitt glass med i tilegg til oppskriftsheftet. Så ble det servert kaffe og rause stykker med Gullbygg energibar (se oppskriftsheftet, dette er næringsrik og sunn julebakst med sjokolade på toppen). 

Margrete Ruud Skjeseth informerte litt om laget vårt og kommende aktiviteter: adventsmøte 4. desember, juleball 4. juledag, juletrefest 5. juledag og Synge jula ut på Ottestad og Ilseng sykehjem/aldersboliger 20. dag jul.

Vi takket så vertinnen for en super kveld og dro hjem inspirerte til å bruke bygg mye mer enn før! Takk takk til Øyunn og Oddrun Merete for et flott arrangement. Det blir et åpent arrangement med samme tema hvor man skal lage mat fra oppskriftsheftet etter jul (dato kommer).

tradisjonsmatskolen_2019.pdf