Medlemmer fra Skatval bygdekvinnelag og Stjørdal hagelag med soppkurv på armen og klær etter vær

5 sikre matsopp - kurssamarbeid på Skatval

Skogen er full av sopp for tiden, og det er fristende å fylle soppkurven med skogens gull - men er vi egentlig bombesikker på hvilke sopper som kan spises, og hvilke vi må unngå? 

For å bli mer sikker i saken har Skatval bygdekvinnelag nylig arrangert soppkurset "5 sikre matsopp", i sammarbeid med Stjørdal Hagelag.

 

Maria Hegge fra Tondheim nyttevekstforening var innleid kursleder. Hun bidro med siste soppnytt, og fortalte entusiastisk om ulike spiselige og ikke spiselige sopp vi fant på veien under Forbordsfjellet på Skatval, fra Fjeldseth og ned mot Langstein. Her fant vi blant annet steinsopp, kantarell, matriske, svovelriske, bjørkemuserong, grantårekremle og noen store fine eksemplarer av åker-sjampinjon! 

På tross av ruskete vær var det godt oppmøte fra begge laga, til sammen var vi ca 25 personer som fikk ny kunnskap om sopp denne seine ettermiddagen i begynnelsen av september.

Men det blir fort mørkt på denne tiden av året, neste gang så må det bli helgekurs - vi har fremdeles mye å lære! Og bygdekvinnelaget samarbeider gjerne med Hagelaget igjen - sammen er vi gode.

 

Bli medlem