ET VELLYKKET TREFF PÅ FOLKVANG!

Små og store koste seg på fint gjennomført arrangement i forbindelse med Stemmeretts jubileet. Skoleklasser og publikum fikk en lærerik og fin opplevelse gjennom "vandreutstillingen" og kveldens underholdning.

Torsdag og fredag før påske var det invitert til stor utstilling på Folkvang i Skjeberg i forbindelse med "Kvinners stemmerett gjennom 100 år." Utstillingen var utlånt fra Sarpsborg kommune. Utstillingen er laget for Østfold og skal "vandre" rundt til de forskjellige kommunene i fylket i løpet av dette året. Laget hadde også lagd en tilleggsutstilling av gamle og nyere saker gjennom 100 år. Denne var populær blant skoleelevene.

Skjeberg Bygdekvinnelag hadde invitert skolene i Skjeberg med tanke på å gi dem en "annerledes" skoletime. I alt seks klasser takket ja, og de fikk noen timer med litt historie og litt undervisning av gamle ting og fortellinger. Dette var populært. I alt ca. 150 elever kom på besøk. 

Skjeberg Folkehøgskole med sine vel 70 elever tok også turen til Folkvang. Med en kald, frisk spasertur fra skolen og ned bakken, fikk de god informasjon om Stemmerettsjubileet 2013. Hyggelig med besøk fra Folkehøgskolen!

Torsdag kveld var det duket for Kulturkveld. Ialt ca. 160 personer hadde funnet veien denne kvelden. Kvelden åpnet med presentasjon av et knippe på 15 damer  i typiske mannsdominerte yrkesantrekk mens de sang "Mot i brystet". Deretter holdt Vigdis og Frank Wisur konsert med flott musikk og humoristiske innslag. Så kom Skjeberg historielag med fortellinger om kvinner fra bygda gjennom flere hundre år. Ann Karin Helstrøm kom med mange muntre historier herfra. Så en kaffepausen med en benstrekk og prat med gamle kjente. Ordet ble videre gitt til kveldens hovedtaler som var Tanja Wahl, historiker, med engasjement på Stortinget om Kvinners stemmerett gjennom 100 år. Hun var også en svært engasjerende, interessant og trivelig foreleser. Alt i alt var dagene og kvelden et vellykket gjennomført arrangement!

 

Av Anna Grønnerød

Bli medlem