Guro
Guro
BjørgStrømme
BjørgStrømme
Eldbjørg Ulgenes Martinussen
Eldbjørg Ulgenes Martinussen
Jakob Bjelland
Jakob Bjelland
Årsmøte
Årsmøte
Kjellbjørg Lunde
Kjellbjørg Lunde
Årsmøtefest
Årsmøtefest
Årsmøtefest
Årsmøtefest
Årsmøtefest
Årsmøtefest
Årsmøtefest
Årsmøtefest
Ingvild Sjo og Jane Jünger
Ingvild Sjo og Jane Jünger
Delegatgave
Delegatgave
Tove Beate Hoppestad
Tove Beate Hoppestad

Fylkesårsmøte i Hordaland Bygdekvinnelag, 17.-18.mars 2018

Fylkesårsmøte i Hordaland Bygdekvinnelag ble holdt på Stord 17.-18. mars i 2018

42 delegater møtte på Stord til Fylkesårsmøte i Hordaland Bygdekvinnelag. Vertslag var Stord Bygdekvinnelag. 
Leder i Stord Bygdekvinnelag, Guro Holmberg,  ønsket delegater, styre, æresmedlemmer, og gjester velkommen. Sunnhordlandsfilmen ble vist på storskjerm.
Fylkesleder Bjørg Strømme åpnet årsmøtet. Bygdekvinne Eldbjørg Martinussen hadde ord for dagen. Hun snakket om arbeidet i eldhuset og om opplæring av nye generasjoner. 
Varaordfører Jakob Bjelland fokuserte på Bygdekvinnenes innsats i frivillig arbeid, og vår viktige oppgave som tradisjonsbærere.
Så ble årsmøte holdt med dertilhørende saker, som diverse valg og fylkesleders tale. Hun fokuserte blandt annet på gode kurs.
Kjellbjørg Lunde, mangeårig stortingsrepresentant og senere utdanningsdirektør i Hordaland, hold årsmøteforedraget. Litteratur er viktig for å forstå andre mennesker. Historien er viktig å ha med seg for å utvikle samfunnet videre. Det er viktig å heve stemmen, og å være med og bestemme. 
Klokka 19.30 var det duket til årsmøtemiddag. Menyen var Gulrotsuppe, Lammefilet m/ratatoille, og Karamelliserte epler. God mat i rikelige mengder. Innimellom var Stord Bygdekvinnelag framme ved pianoet til Guro og hjalp til med allsongen. Bygdekvinne Rigmor Vikane hade en flott framføring av  om hvor stusselig det må være å bli igjen hjemme mens mor reiser vekk på årsmøte i to hele dager. 
Jane Jünger og Invild Sjo har skrevet en bok om bedehus og maten de serverer der. Boka heter "Søte Salige Sunnhordland". De fortalte om arbeidet med boka, og om inntrykket de satt igjen med, som var ydmykhet i arbeidet for bedehuset.
Bygdekvinne Eline Bruntveit takket for maten, og så var det fritt fram for drøs og kos i salongen. 
Søndag morgen startet med innlegg fra Tove Beate Hoppestad, nestleder i NBK. Hun orienterte om det som NBK driver med sentralt. Råvareaksjon, Kvinner Ut, Politisk plattform, Solidaritetsarbeid, ACWW, og mange andre viktige ting. 
Det ble laget en uttalelse om korte liggetider på fødeavdelingen på Haukeland sykehus, som sendes ut som pressemelding. 
Det ble bestemt at styret skal få pris på regnskapsarbeidet i fylket, da det er alt for stor jobb for kasserer. Det ble snakket om hvor viktige Streifene er. Det er der man treffes, for der kan alle komme.  Det må være en del av medlemspleien. Skal vi få de unge med oss så må det legges litt til rette for at de kan være med. 
Så fortsatte årsmøtet med arbeidsplan, valg, lotteritrekning, og presentasjon av neste års vertskap på Helgatun Ungdomsheim i Myrkdalen.
 

Fylkesårsmøte
Bli medlem