Hopp til hovedinnhold

Stord Bygdekvinnelag

Kjøttkaker

Peggy underviser ungdommene i å lage kjøttkaker

Konsentrert om kjøttkakesausen

Konsentrert om kjøttkakesausen

Bent Magnus og Jens laget dessert og tilbehør

Bent Magnus og Jens laget dessert og tilbehør

Gulrøtter og poteter er klar

Gulrøtter og poteter er klar

God instruksjon

God instruksjon

Kjøttkakene må ikke være for små

Kjøttkakene må ikke være for små

Desserten er ferdig, og rydding må gjøres

Desserten er ferdig, og rydding må gjøres

Felles måltid til slutt

Felles måltid til slutt

Instruktører i dag var Alfhild, Marit-Anne, Rigmor, Aud Brit, Anne Lise, Peggy og Hilde

Instruktører i dag var Alfhild, Marit-Anne, Rigmor, Aud Brit, Anne Lise, Peggy og Hilde

Tradisjonsmatskolen på Nordbygdo ungdomskole.


En fantastisk kjekk dag med positive og lærevillige ungdommer på Nordbygdo Ungdomskule. 

Vi i Stord Bygdekvinnelag hadde invitert oss til Nordbygdo ungdomskule for å ha et arrangement i Tradisjonsmatskolen. Det er et av NBK sitt satsingsområder i år. Der møtte vi en gruppe elever som har valgfaget "Levende kulturarv". Det var 14 elever på 9. trinn, og læreren deres Kjerstin Playfoot. Alfhild snakket en liten stund om hva tradisjonsmat er.  Vi hadde bestemt menyen, og handlet inn råvarer.  Det skulle bli kjøttkaker i brun saus, med ertestuing, kokte gulrøtter og poteter. Til dessert skulle det være sviske/aprikosgrøt med fløtemelk. Elevene delte seg opp i grupper,og fordelte oppgaver seg i mellom . Det var 4 grupper, med to voksne på hver gruppe. Elevene laget all maten sjøl, med kyndig assistanse fra bygdekvinnelaget og lærer. De gav uttrykk for at dette var kjekt. Maten ble veldig god, og vi hadde et fellesmåltid til slutt i det fine fellesarealet på skolen. Takk for at vi fikk være sammen med dere idag:  Mira, Tiril, Adele, Johann, Bent Magnus, Ragnhild, Adam, Emilie, Tuva, Inger Christin, Marie Andrea, Linnea, Elise og Jens.