Hopp til hovedinnhold

Svinndal Bygdekvinnelag

Sep
25
Wed

FERMENTERING - foredrag av Gry Hammer.

Bøndenes Hus, Svinndal 🏡
Mette Nygaard Wethal Tlf: 924 08 392

🥕🍅🥒🥗Vi lærer å fermentere 🍑🍎🍒🫐

I samarbeid med Hageselskapet Våler og Svinndal https://www.facebook.com/hagelagvaalersvinndal inviterer vi til foredrag i fermentering med Gry 

Det har blitt høst, og på kjøkkenet foregår det safting, sylting, fermentering og nedpakking i fryser, enten det høstes fra egen hage eller fra grønnsaksdisken i butikken som er fylt av gode norskproduserte grønnsaker. Dyrking av mat for å sikre selvforsyning og matberedskap får stadig mer oppmerksomhet. Vi får besøk av Gry Hammer som i foredraget fermentering vil presentere begrepet fermentering og forklare inngående hva som skjer og hva som er hensikten bak å fermentere ulike matemner.

Foredraget settes i historiske rammer, men det fokuseres også på hvordan korn, melk og ulike grønnsaker kan behandles for optimal fordøyelse og næringsoppgave i vår tid. 

Gry Hammer er en av Norges fremste fermenteringseksperter, og har skrevet bøkene: Fermentering, Fermentert mat og drikke, Sunt snop & snacks, Fra jord til bord, Den moderne jeger og Kraft og andre styrkedrikker. Gry har med bøker og startere til konservering.

Møte er åpent for alle, men det er 100, - i inngang for alle som ikke er medlemmer av Hageselskapet Våler og Svinndal og Bygdekvinnelaget i Svinndal.

Velkommen 🦋

Gratis for medlemmer 😊

Loddsalg med mange fine gevinster 🌸