Hopp til hovedinnhold

Svinndal Bygdekvinnelag

Julegrantenningen i Svinndal

Lise haugen Larsen fra Moss Bibliotek

Hærlige desember 🤶

En travel måned, men så fin ❤️

Ja da var desember her igjen med alt som den bringer med seg.

En måned med mye glede og felleskap i vårt lag.

Det hele startet med "Jul i bygda" (se egen artikkel) som var noen trivelige og kalde timer med mange andre lag og privatpersoner som møtte opp til en fin markedsdag, med fakkeltog, teater for barna og tradisjonell juleglede.

3. desember var vi en liten gjeng som fyrte opp alle ovnene på Klokkergården og lagde klart for noen koselig timer til kafe` med pepperkakepynting.

https://www.facebook.com/reel/746907070589634 Muligheten var også  der for å få høre Anne-Merethe fortelle om førjulemysterier på hennes gård. Vi hadde spredd det gode budskap rundt om og håper å få "inn" folket som var ute å gikk søndagstur. Denne dagen var det igjen veldig kald, og lite folk i gatene.  Men det kom noen kafe` gjester som fikk servert sveler og kaffe. det ble trivelig prat selv om pepperkakene forble upyntet.

Vi håper på å ha slike Kafe` dager flere ganger gjennom året som kommer, slik at folket kan få noen fine stunder i det lille huset med sjel 🏡

7.desember lagde vi førjulehygge hos Tine på Søndre Haugen Selskapslokaler. En trivelig låve som var koselig julepyntet, så julefølelsen kom snikende inn for de fleste av oss. Vi var ca 20 stk som kom for å ha noen trivelige timer sammen. Vi startet med å ønske velkommen med gløgg, også ga vi ordet til Lise hauge larsen fra Moss Bibliotek som fortalte oss om mange fine bøker. Det var ett lærerikt og fint foredrag med et vidt spekter av bøker, og jaggu ble det gode julegave-tips å ta med seg også.

Det ble servert deilige lune kjøttkake-smørbrød med tilbehør som ble veldig godt mottatt. Kaffe ble det også med kaker. Praten gikk livlig rundt bordet. Som en takk for at Tine fra Søndre Haugen har har vært så sjenerøs med oss i laget hadde vi lyst til å gi henne en påskjønnelse, og hva var vel bedre enn et åra medlemskap i Svinndal Bygdekvinnelag. Det satte hun veldig pris på 💃 Takk til alle som kom å lagde en så fin stund! 

Så kom 10.desember og det var invitert inn til Julegrantenning i Svinndal. Det hele startet med en gudstjeneste i Svinndal Kirke der vårt fine korts og barnekor deltok. Etter gudstjeneste var det fakkeltog fra kirken og ned til "markedsplassen" ved Joker`n. Det var veldig mange som kom, så plassen ble fort fylt opp med forventende barn og sikkert noen voksne. 

Vi solgte igjen sveler og varm saft, noe som slo veldig ann så vi ble tom for røre veldig fort, så neste år vet vi at vi må ha mye mer på lur 😊 Ellers hadde bl.a. Svinndal Jeger- og Fiskeforening fyrt opp bålpanna det alle kunne lage S`mores. Korpset grilla pølser, ungene kunne ri på ponni, helselaget serverte grøt og jaggu kom ikke nissen også. Der var det Lions som hadde kontakt med rette person 🎅 Noen trivelige timer som vi håper å få være med på neste år igjen.

Takk for en finfin desember alle som kom til våre arrangementer.  Vi setter veldig pris på alle som kommer vår vei ❤️