Med ønsker om en fin Fastelaven søndag
Vi feter oss opp til fasten
I dag er dagen som mange baker og spiser boller rundt om i vårt land. Typen boller vi baker varierer fra plass til plass. Der jeg vokste opp laget min mamma det mange kaller Munkeboller som ble stekt i smult, og rullet i sukker.
Selv lager jeg vanlige boller og som jeg fyller med marsipan og vaniljekrem. min måte å fylle bollene er følgende:
- Steker bollene ferdig og avkjøler de.
- Så skjærer jeg av toppen og tar ut "innmaten" i bolla.
- Blander så marsipan med "innmaten" og fyller bollen igjen med massen nesten full
- Så fyller jeg godt med vaniljekrem, eller en blanding med vaniljekrem og krem eller bare krem og legger på toppen og drysser den med melis
Vel bekommen 🤗
Har du noen gode oppskrifter du vil dele med oss er vi glad for å høre fra deg. Kanskje du har en tradisjon her i fra Svinndal som du vil fortelle om?
Send oss gjerne tips på ellen@biovital.no