Hopp til hovedinnhold

Svinndal Bygdekvinnelag

Med ønsker om en fin Fastelaven søndag

Vi feter oss opp til fasten

I dag er dagen som mange baker og spiser boller rundt om i vårt land. Typen boller vi baker varierer fra plass til plass. Der jeg vokste opp laget min mamma det mange kaller Munkeboller som ble stekt i smult, og rullet i sukker.

Selv lager jeg vanlige boller og som jeg fyller med marsipan og vaniljekrem. min måte å fylle bollene er følgende:

  • Steker bollene ferdig og avkjøler de.
  • Så skjærer jeg av toppen og tar ut "innmaten" i bolla.
  • Blander så marsipan med "innmaten" og fyller bollen igjen med massen nesten full
  • Så fyller jeg godt med vaniljekrem, eller en blanding med vaniljekrem og krem eller bare krem og legger på toppen og drysser den med melis

Vel bekommen 🤗

Fastelavensboller

Har du noen gode oppskrifter du vil dele med oss er vi glad for å høre fra deg. Kanskje du har en tradisjon her i fra Svinndal som du vil fortelle om?

Send oss gjerne tips på ellen@biovital.no